Bulvár-celeb

2021.03.17. 09:00

Így történt a borzalom – Öt embert szúrt meg a Honvéd Kórház Covid-osztályán őrjöngő kínai férfi

Egyelőre nem lehet tudni, hogy beszámítható-e az a kínai férfi, aki a hétvégén öt embert sebesített meg a Honvéd Kórházban. Mivel fertőzött, továbbra is kórházban kell maradnia, ahol rendőrök vigyáznak rá.

Forrás: Shutterstock / illusztráció

A szörnyű támadásra szombaton került sor. A Bors megbízható forrásból úgy értesült, hogy a magyarul egyáltalán nem beszélő, 37 éves férfi őrjöngeni kezdett a folyosón, majd találomra odament egy asszonyhoz akit fojtogatni kezdett, de a nő még el tudta hárítani a támadást. Segítségért kiáltott, amire a nővérek és a biztonsági személyzet tagjai is felfigyeltek. Az osztályon pillanatokon belül kitört a pánik.

Nem tudták megfékezni

A koronavírusos betegek gyógyításával foglalkozó kórházi dolgozók az elmúlt időszakban amúgy is igen leterheltek, és különös veszélyt vállalnak azzal, hogy nap mint nap bemennek a fertőzöttek közé, de arra eddig nem számítottak, hogy egy ápoltjuk közvetlenül az életükre törhet.

Hiába próbálták a kínait megfékezni, találomra beszaladt az egyik kórterembe, ahol a lélegeztetőgépre kötött, öntudatlan Mariann feküdt. Az 54 éves asszonnyal korábban sosem találkoztak, így kizárható, hogy korábban bármilyen konfliktus lett volna közöttük.

A nőt egy sebészollóval megsebesítette az arcán és a mellkasán, majd a spriccelő vér láttán menekülőre fogta.

Egyenesen az osztály bejáratáig jutott, ahol egy biztonsági őr állta az útját. Ő megpróbálta lenyugtatni, de a támadó őt is megsebesítette. A férfi kijutott a lépcsőházba és az udvarra szökött. Ott kapták el a rendőrök, akik azonnal megbilincselték.

A kórházban rendőrök őrzik

A támadót a tette után átszállították a fővárosi Nyírő Gyula Kórházba, ugyanis ott adott a lehetőség a pszichiátriai megfigyelésre. Az ügyészség indítványozta az igazságügyi elmemegfigyelőben töltendő letartóztatását, amit a bíróság hétfőn el is rendelt. A meghallgatását bonyolította, hogy a koronavírussal való fertőzöttsége miatt egyelőre nem vihették el a bíróságra, ezért az illetékes szakemberek teljes védőfelszerelésben bementek hozzá, hogy megteremtsék a Skype-beszélgetés feltételeit.

Amíg a támadó a negatív tesztet nem kapja meg, a kórházban oldják meg a rendőri felügyeletét.

A férfit védekezésképtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletének bűntettével gyanúsítják, de várható, hogy az eljárás során a további közfeladatot ellátó személyek, illetve civilek megtámadásáért is felelősségre vonják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában