ma is élhetne...

2021.01.13. 06:31

Tragédia! Egy luxustengerjárón lett öngyilkos József: családja pert indít a hajós cég ellen

A család ügyvédje szerint a vállalatnak ismernie kellett volna az alkalmazottak elszigetelésének veszélyeit és megfelelő mentálhigiénés támogatást nyújtani számukra.

Az Amerikában perek sokaságát nyerő Rónai Péter ügyvédi irodája vette kézbe annak a magyar fiatalembernek az ügyét, aki tavaly egy karanténba került luxushajó alkalmazottjaként vetett véget az éle­tének – írja a Bors.

Álláspontjuk szerint a hajót üzemeltető cég felelősségre vonható a haláleset miatt, mivel a hajó fedélzetén a karanténban rekedt alkalmazottaknak nem nyújtott elegendő testi és lelki támogatást az elszigetelt időszakban.

Mint arról tavaly május közepén a Bors is beszámolt, borzalmas tragédia rázta meg az egyik óceánjáró luxushajó dolgozóit. A Carnival Breeze a koronavírus-járvány miatt két hónapja lehorgonyozva várt a kikötési engedélyre Közép-Amerikában, a Bahama-szigeteknél. A fedélzeten egy magyar idegenvezető, Sz. József is dolgozott. A 29 éves férfi 2017 januárjában szerződött le a világ legnagyobb óceánjáró vállalatával. A flottához tartozó és a világot járó Carnival Breeze dolgozójaként az volt a feladata, hogy amikor kiköt a hajó egy városban, akkor bemutassa az utasoknak a helyi nevezetességeket.

A magyar férfi három évig dolgozott a társaságnál
Fotó: Bors

A hajón már csak az 1300 fős személyzet tartózkodott, a turistákat a járvány kezdetén azonnal leszállították. A dolgozók közül senki sem kapta el a fertőzést, de így sem köthettek ki. Végül elindulhattak Angliába, ahonnan az utasokat hazaviszik.

Már csak néhány nap volt hátra a fedélzeten, amikor a személyzetnek gyanús lett: napok óta nem hallottak József felől. Végül május 9-én bementek a férfi kabinjába, ahol holtan találták.

A család ügyvédje szerint a vállalatnak ismernie kellett volna az alkalmazottak elszigetelésének veszélyeit, és megfelelő mentálhigiénés támogatást kellett volna nyújtania számukra. Nem az italhoz való „akadálytalan hozzáférést”.

Az áldozat családja kártérítésért harcol, a férfi édesapja a Bloombergnek elmondta, nem a pénzért, csupán szeretnék megtudni az igazságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában