két rendőr sérült

2020.12.09. 11:25

Új szakértői eljárás indul Lovasi András balesete miatt: súlyosabb lehet a zenész büntetése

Két rendőr sérült meg a zenész által okozott balesetben tavaly márciusban. Most azt vizsgálják, hogy a sérüléseik miatt keletkezett-e maradandó egészségromlásuk.

Forrás: Szabolcs László / Ripost

Valószínűleg már csak jövőre áll bíróság elé Lovasi András, aki tavaly márciusban terepjárójával a tilos jelzés ellenére behajtott egy kereszteződésbe, ahol összeütközött egy rendőrautóval. A balesetben a járőrkocsiban utazó két rendőr közül az egyik súlyosan megsérült, eltört a kulcscsontja, valamint több foga is kitört – írja a Bors.

Az ügyészség májusban emelt vádat az énekes ellen, ám a Blikk szerint a bíróság további szakértői véleményt rendelt el, amelynek az eredménye hatással lehet az ítélet súlyosságára is.

A bíróság a nyomozás során készített szakvélemény kiegészítését rendelte el. A szakértőnek – az eltelt időre is figyelemmel – arra a kérdésre kell választ adnia, hogy a sértettnél kialakult-e maradandó fogyatékosság vagy súlyos egészségromlás

– írta a lap megkeresésére dr. Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Ennek értelmében ha azt állapítják meg, hogy a sértett rendőrök sérülése súlyosabb, a büntetési tétel akár három évig terjedő szabadságvesztés is lehet.

Lovasi András szűkszavúan azt nyilatkozta, hogy erről az új szakértői eljárásról nem tudott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában