haon-sportoldal

2013.03.03. 12:38

Hajszálon múlt a DHK sikere

Bravúrosan játszott a DHK az UTE elleni Magyar Kupa találkozón, ám (nem csak) a büntetők döntötték el a meccs sorsát.

Bravúrosan játszott a DHK az UTE elleni Magyar Kupa találkozón, ám (nem csak) a büntetők döntötték el a meccs sorsát.Mondhatni, történelmi mérkőzést vívott egymással a Debreceni Hokiklub és az UTE a Magyar Kupában, amelyre kilátogatott az oroszországi főkonzul, Vlagyimirovics Borazdin Szergej is. A főkonzul örült és örömmel tett eleget a meghívásnak. A kommunikációban Szokolova Anna segédkezett és teszi ezt napi rendszerességgel a Jégcsarnokban.

Az első harmadban a MOL Ligás újpestiek iszonyatos tempót diktáltak, a DHK játékosai nem is nagyon tudtak versenyre kelni velük. A gyors és képzett vendégek többször is a szerencsének köszönhetően nem szereztek többgólos vezetést. Ez a játékrész debreceni kiállításokról szólt, a bírók nem nézték jó szemmel, ha csak hozzá értek a hazaiak egy-egy fővárosi játékoshoz, ami a szurkolók idegrendszerét is borzolgatta. Egy ilyen emberelőnyös helyzetben, a semmiből jött a vendégek első találata, Tőke nem tehetett semmit a meglepetésszerű lövéssel szemben. Aztán érkezett Trutko menetrendszerű kiállítása a semmiért, ráadásul a fiatal orosz védőt ismét fegyelmivel küldték pihenni. Nem sokkal ezt követően, egy több szabályt is megsértő góllal sikerült növelnie előnyét az UTE-nek, a bírók teljes asszisztálása mellett. A kis lesen tartózkodó újpesti támadó lábbal juttatta a pakkot a kapuba. Ám a debreceniek nem adták fel a küzdelmet, egyre inkább kezdtek felnőni a gyors és pontos vendégjátékosokhoz, aminek a játékrész vége előtt két másodperccel meg is lett az eredménye, büntetőhöz jutott a DHK, amit Balázs Zsombor nagyon szép mozdulattal értékesített is.

A második játékrészben aztán egy teljesen más DHK jött ki az öltözőből. György Józsefék magukhoz vették a kezdeményezést, többször is veszélyeztették a vendégek kapuját, ám kimaradtak a próbálkozások. Úgy tűnt, a debreceniek fel tudtak nőni a feladathoz, ám egy kevés hiányzott csak, hogy kiegyenlítsenek. A játékrész elején a védekezés teljesen lekötötte az UTE figyelmét, majd egyre inkább visszajöttek a meccsbe, de legjobb esetben is csak egyenrangú partnerei lehettek a remeklő debrecenieknek. Mivel ebben a játékrészben nem esett gól, maradt az egygólos vendég előny. A harmadik harmadban ott folytatta a DHK, ahol az előzőben abbahagyta, azaz többnyire a vendégek térfelén folyt a küzdelem, aminek meg is lett az eredménye: Emberelőnyben, György József a kék vonalnál várakozó Könczeihez passzolt, aki okosan varrta fel a kapus válla fölött a halóba a pakkot. Ekkor úgy tűnt, sikerülhet a bravúr, ám fél perccel a lefújás előtt Okos Csanád lövése a kapuvasról kifele pattant. Maradt a döntetlen, következhetett a ráadás, amely nem hozott gólt, így a büntetőlövésekre maradt a döntés. Ebben jobbnak bizonyultak a vendégek, így ők nyerték a találkozót. A bírói hibák ellenére is minden elismerés megilleti a debreceni hokisokat, egy remek mérkőzést játszott a DHK a MOL Ligás Újpesttel. Ám, jövő pénteken ettől több kell a Ferencváros ellen.

Magyar Kupa

DHK-UTE 2:3 bü.(1:2, 0:0, 1:0, 0:0)

A DHK gólszerzői: Balázs Zs., Könczei Á.

Vlagyimir Scseglov: - Köszönjük a szurkolók támogatását, nagy erőt adott a csapatnak a buzdítás. Az első játékrészben nem tudtuk felvenni a ritmust, rossz bírói döntések is hátráltattak minket, de összességében meg vagyok elégedve a csapat teljesítményével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!