haon-sportoldal

2013.02.11. 17:06

Szegediként Szegeden

Szeged, Debrecen - A Tisza-parti városban nevelkedett Palotás számára furcsa volt visszatérni abba a medencébe, ahol megtanult úszni.

Szeged, Debrecen - A Tisza-parti városban nevelkedett Palotás számára furcsa volt visszatérni abba a medencébe, ahol megtanult úszni.Két igen fontos mérkőzést is játszott a DVSE a múlt héten: szerdán az Európa Kupa elődöntőjének visszavágóján a szerb Radnicski Kragujevac látogatott a cívisvárosba, míg szombaton Szegedre utaztak a debreceniek, ahol a listavezető hazaiakkal csaptak össze. Annak ellenére, hogy győzni egyik találkozón sem tudtak Varga Tamás játékosai, mégsem mondhatjuk, hogy szégyent vallottak volna, hisz lehetőségeikhez képest szépen teljesítettek mindkét rivális ellen (az első meccs 12-10-es, a második pedig 11-6-os eredménnyel zárult). És nemcsak a tisztes helytállásnak örülhetnek a hajdúságiak, hanem annak is, hogy egyre több fiatal jut játéklehetőséghez a felnőtt csapatban. A két ifjú titán, Halek Márton és Palotás Gergely szinte már alapembernek számít a DVSE-ben, mellettük pedig a 96-os születésű Macsi Patrik, Smitula Gergő és Zubora Patrik is meccsről-meccsre hosszabb időt tölthet a medencében.

Jól kezelik

Az előbb említett Palotás Gergely számára különösen érdekes volt a Tisza-parti derbi, hisz az immár DVSE-játékos Szegeden született és nevelkedett.

– Furcsa volt számomra szegediként a Szegedi uszodában a vendég együttes tagjaként szerepelni, hisz ott tanultam meg úszni, ott nevelkedtem, ott mutatták meg nekem a vízilabda fortélyait – kezdte Palotás, aki kezdőként ugrott medencébe a hét végi találkozón.

– Az első három negyedben jól játszottunk, a mindenki által ismert gondok ellenére is egységes csapat képét mutattuk, ám a végére elfáradtunk, és kijött a két gárda közti erőkülönbség. Bár nehéz volt a klasszisok ellen pólózni, de az ilyen meccsek szolgálják a fejlődést, tapasztalatszerzésnek mindenképp jó volt ez a derbi. A Szegeddel szembeni erőpróba még nekünk, idősebbeknek is megterhelő volt, a fiatalabbaknak meg még inkább, de úgy láttam, megállták a helyüket. Most a héten nem lesz mérkőzésünk, viszont kemény edzések várnak ránk, hisz meg akarjuk nyerni a február 21-én esedékes BVSC ellen vívandó bajnokit, mely fontos lehet az ötödik helyünk megtartásáért vívott küzdelemben – mondta a debreceni pólós, akitől természetesen arról is érdeklődtünk, ő hogyan éli meg a klubnál történteket.

– Egy játékosnak ezekkel a dolgokkal nem igazán kell foglalkoznia, nekünk az a fontos, hogy a tréningeken és a meccseken százszázalékos teljesítményt nyújtsunk, az szinte mindegy, ki dirigál a partól. Ugyanakkor természetes, hogy nem tudjuk teljesen kizárni a külső történéseket, de azt hiszem, egész jól kezeljük a dolgokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!