haon-sportoldal

2011.11.08. 13:52

DVSC-Fórum: Köstner Vilmos gondolkozik a folytatáson

Debrecen - Köstner Vilmost idegesíti, hogy hazánkban a talmit megbecsülik, viszont az értéket degradálják.

Debrecen - Köstner Vilmost idegesíti, hogy hazánkban a talmit megbecsülik, viszont az értéket degradálják.

Hornyák Dóra váratlan távozása meghökkentette nemcsak a szurkolókat, hanem a DVSC-Fórum vezetőedzőjét, Köstner Vilmost is. A kiváló tréner döbbenetét tovább fokozta az a Naplóban megjelent interjú, amiben a többségi tulajdonos Gellén András azt mondta, Hornyák távozása egyik okaként azt jelölte meg, hogy nem megfelelő a viszonya az edzővel. Köstner Vilmos értetlenül áll a kijelentés előtt.

„Nem vagyok báb!”

Hornyák Dóra hirtelen távozása a tudtom nélkül zajlott, szombaton és vasárnap még beszéltem vele, azt egyeztettük, hogyan folytassa a rehabilitációját. Aztán vasárnap este, a meccs után hívott a technikai vezetőnk, Kiss Ferenc, aki tájékoztatott a változásról, miszerint a játékos a mérkőzésünk alatt szerződést bontott közös megegyezéssel a klubbal – emlékezett vissza Köstner Vilmos, aki nem titkolta, hogy még mindig a történtek hatása alatt van.

– Értetlenül állok a klubvezetés döntése előtt, mert egy edző feje fölött nem szabad ilyen volumenű lépést meghozni. Én vagyok az, aki a meccseken vásárra viszem a bőröm a játékosokkal egyetemben, így nekem is beleszólásom kellene hogy legyen a dolgokba, mert nem vagyok báb! Amennyiben bevonnak a tárgyalásba, és valóban a személyem az oka a játékos távozásának, akkor én magam állok fel a kispadról. A jövő szempontjából Hornyák Dóra megtartása sokkal fontosabb lett volna, minthogy Köstner Vilmos irányítsa a Lokit. És kiemelném, a viszonyunkban nem volt kivetnivaló, mindig is tisztességes, jó sportolónak tartottam, s az egyik kedvenc játékosom volt. Minden tudásommal megpróbáltam segíteni egyéni fejlődését, s úgy érzem, játékostársai is megfelelő taktikai fegyelemmel támogatták egyre eredményesebb teljesítményét. Ha kapcsolatunk rossz lett volna, nem javaslom válogatott kerettagságát.

Badarság az indok

A kétszeres EHF-kupagyőztes, ötszörös bajnoki ezüstérmes, számtalan Magyar Kupa-finalista szakember elárulta, amint megtudta, hogy a Loki egyik legjobbja szerződést bontott, azonnal felhívta telefonon, s a miértről faggatta.

Dóra azt mondta, azért akart váltani, mert nem megfelelő a csapategység a DVSC-nél. Ezt badarságnak tartom. Ha rossz lenne a csapaszellem, akkor Hornyák nem fejlődött volna az évek alatt, s nem jutott volna el a válogatottságig. A játékos távozásának igazi okát nem fedem fel, mert a magánélet szent és sérthetetlen – fogalmazott a Loki edzője.

Nem ok a dezertálásra

Köstner Vilmost a történtek elbizonytalanították, így kérdéses, mit hoz a jövő.

– El kell gondolkoznom a folytatáson, mindössze annyi biztos, hogy a szerdai, Fradi elleni meccsen még én ülök a Loki kispadján. A többségi tulajdonos biztosított a bizalmáról és a csapat is mellettem áll, ami nagyon jól esik, de a lelkivilágom továbbra is zaklatott. Jelenleg több olyan bulvár jellegű hír jelenik meg a DVSC-ről, amik rontják a gárdáról kialakított képet, s nem azzal foglalkoznak, hogy a megfogyatkozott csapat erőn felül teljesít. Amikor egy-egy meghatározó játékosunk elment, összeszorítottuk a fogunkat, s még nagyobb becsvággyal mentünk tovább, de mindennek van határa. Való igaz, van tartozás a játékosok felé, de nem olyan jelentős, hogy okot adjon az elmenekülésre, dezertálásra. Nem értek egyet azzal, hogy ingyen mehetnek el a DVSC legjobbjai. Idegesítő, hogy jelenleg Magyarországon a talmit megbecsüljük, viszont az értékeset degradáljuk. Más csapatok edzői elégedettek lennének, ha olyan vérveszteségek után, mint amit mi elszenvedtünk, ott tartanának, ahol most a Loki. Remélem, egyszer helyre áll a rend – mondta zárszóként a remek szakember.

HBN-BN

Rangadó a balhé árnyékában

Jelenleg mindenki Hornyák Dóra távozásáról beszél Debrecenben, holott a Loki szerdán 18.45-től a Ferencváros vendégeként lép pályára. A DVSC-Fórum az esélytelenek nyugalmával kézilabdázhat, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy akarat és hit nélkül játszhatnak, hiszen az önbecsülésükről is szól majd ez a derbi.  

A találkozót a Hajdú Online és a Sport Klub szerdán 18.45-től élőben közvetíti.


Debrecen - A Loki többségi tulajdonosa nem adja fel, hisz abban, hogy egyszer bajnok lesz a csapata.

Debrecen - A Loki egyik legjobbja, Hornyák Dóra a távozás mellett döntött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!