haon-sportoldal

2011.09.19. 15:43

DVSC-TEVA: Mindenki a csapatba akar kerülni

Máté Péter hosszú idő után lépett pályára bajnoki meccsen Debrecenben.

Máté Péter hosszú idő után lépett pályára bajnoki meccsen Debrecenben.

Újabb mérkőzést abszolvált sikerrel a DVSC-TEVA az OTP Bank Liga idei kiírásában, a Loki vasárnap délután a Paksot fektette két vállra. A hajdúságiak ezzel továbbra is veretlenül vezetik a tabellát és jó esélyük van arra, hogy a bajnokság végén előkelő helyen végezzenek.

Az atomvárosiak elleni siker már csak azért sem volt kis dolog, mert nem csak masszív gárdát vertek meg a piros-fehérek, de a két belső védő posztján is változtatnia kellett Kondás Elemérnek a legutóbbi kezdőcsapathoz képest.

Szeretne megragadni a DVSC-TEVA-ban

A sérült Mészárost és az eltiltott Simacot Mirszad Mijadinoszki és Máté Péter helyettesítette. Utóbbi így értékelte a találkozót:

– Örülök, ha kívülről úgy tűnt, biztosan vertük a Paksot, de azért meg kellett küzdeni ezért a sikerért is – vélekedett a hátvéd. – Úgy gondolom, hogy jó csapatot győztünk le, voltak a meccsnek fordulópontjai, amelyekből mi jöttünk ki jobban, a góljainkat is jó időben szereztük. Különös érzés volt pályán lenni, hiszen nagyon régen nem játszottam bajnoki összecsapást az Oláh Gábor utcán – nyilatkozta Máté, aki azt is elárulta, igencsak oda kellett figyelnie a védelem tengelyében.

– Nyilván, akik több tétmeccset játszanak egymás mellett, jobban össze vannak szokva, de úgy vélem, Mirszaddal mi is jól kiegészítettük egymást. Most Kondás Elemér bizalmat szavazott nekünk és szerencsére hoztuk a meccset, azaz ilyen szempontból kellemes gondjai vannak a trénernek. Én is szeretnék megragadni a kezdőben, ahogyan mindenki, aki a keret tagja, majd idővel kiderül, ez mennyire sikerül.

Egy meccsre terveznek

A labdarúgó szerint még eléggé az elején vagyunk a teljes szezonnak, nem akarnak túlságosan előre tekinteni.

– A Loki minden bajnokságnak úgy vág neki, hogy szeretné azt megnyerni, de menet közben nem foglalkozunk ezzel. Úgy vagyunk vele, csak mindig a következő kilencven percet nyerjük meg, a végelszámolásnál majd eldől, ez mire lesz elég.

HBN-TN


A legutóbbi bajnokság ezüstérmes együttese, a Paks látogatott az Oláh Gábor utcai stadionba, ahol az éllovas DVSC-TEVA várt rá, azaz akár rangadónak is nevezhettük a vasárnap délutáni összecsapást. Noha a vendégek csak a tizedik helyen álltak nyolc fordulót követően, Debrecenben senki sem számított könnyű meccsre, hiszen az atomvárosiak bárkinek meg tudják nehezíteni a dolgát, akár otthon, akár idegenben lépnek pályára.

Ha kíváncsi a megyei labdarúgás eredményeire, itt megnézheti!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!