haon-sportoldal

2011.09.14. 15:33

A dobogó a cél Nyíradonyban

Öt új játékos erősíti a hét végén induló idényben Sütő Mariann játékosedző csapatát.

Öt új játékos erősíti a hét végén induló idényben Sütő Mariann játékosedző csapatát.

Idényenként egy osztályt lépett feljebb az utóbbi években a Nyíradonyi VVTK női kézilabdacsapata – nem volt ez másként legutóbb sem: az NB II. Észak-keleti bajnokságát megnyerve ősszel már az NB I/B. Keleti csoportjában küzdhetnek a pontokért a nyíradonyi lányok.

– Jól sikerült a felkészülésünk, amit elterveztem, azt megvalósítottuk – tekintett vissza az elmúlt hetek munkájára Sütő Mariann játékosedző. – Kilenc edzőmérkőzést játszottunk, ezeken az elvártnak megfelelően teljesített csapat, a végére – az utolsó három-négy meccsre – már elégedett voltam a látottakkal, kialakult az, amit szerettem volna.

Öt érkező, egy távozó

Nyáron öt új játékos csatlakozott az együtteshez. Sütő Edina a görögországi Patraszból érkezett, Vancsa Barbara és Fábián Nóra a DVSC ifialakulatát erősítette korábban, Elena Kordyuk és Jurecska Kitti pedig Kállósemjénből igazolt Nyíradonyba. Ezzel szemben egy távozó volt, Mikáczó Zsuzsa Kállósemjénben folytatja pályafutását. A keret jelenleg tizenhét tagú, közülük hárman még ifjúsági korú játékosok – tudtuk meg a szakembertől.

– A vezetőség azt a célt tűzte ki elénk, hogy az erős középmezőnyhöz tartozzunk, én pedig dobogós helyezést várok el a csapattól – mondta el Sütő Mariann, hozzátéve, hogy ez azért sok tényezőtől függ.

A korábbi élvonalbeli játékosokra húzóemberekként számít, mint megjegyezte, ők már nem a fiatalabb korosztályból kerülnek ki, s ki szeretnék használni a rutinjukat.

Itthon kezdenek

Az NB I/B-s mezőnyben – úgy véli – az Eger, a Főgáz és a Hajdúnánás csapatával vívhatnak nagy csatákat, az utóbbival már csak a megyei rangadó okán is. Ami a riválisokat illeti, azon alakulatok játékáról van képe, amelyekkel edzőmérkőzésen találkoztak – ilyen az Eger, a Kecskemét, a Hajdúnánás és a Debrecen –, valamint több játékost ismer az NB I-ből.

A nyíradonyi lányok hazai pályán, a Harangi Imre Rendezvénycsarnokban kezdik meg a pontvadászatot az Orosháza ellen szombaton.

– Érezhető egy kis versenydrukk a csapatnál, hiszen sok játékos még nem szerepelt az NB I/B-ben, vagy csak az ifiben, ami nem hasonlítható össze a felnőttek bajnokságával – nyilatkozta Sütő Mariann. – Mindenkiben van egy kis izgalom, remélem, ez pozitívan hat majd ránk szombaton.

Ami a keretet illeti, Sütő Edina bokasérüléssel küszködött az utóbbi napokban, ám várhatóan a hét végére rendbe jön annyira, hogy segíthesse társait a pályán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!