HAON - Sport - DEAC

2008.03.11. 10:17

DEAC eredmények március elején

<p>Debrecen - Március második hetében a DEAC labdarugói és férfi tekései métköztek meg hazai és idegen pályán.</p>

DVSC-DEAC (FOCI, NB III)

DVSC-DEAC – Balmazújváros 3–1 (3–1)

DEAC sporttelep,100 néző, vezette: Erdélyi.

DVSC-DEAC: Verpecz – Nagy Z., Bíró P., Szűcs, Éles, Huszák (Ludánszki), Varga, Spitzmüller, Rezes, Szilágyi (Lucas), Faggyas (Nagy R.).  
Edző: Kondás Elemér.

Balmazújváros: Barna – Tornyai, Kiss A., Holb (Csobán), Németi (Kisháti), Kovács I., Murák (Jókai), Szabó I., Kállai, Nagy D., Virág. Edző: Nagy Lajos.

Gólszerzők: Rezes (4., 44.), Szilágyi (33.), illetve Murák (16.).  
Jók: Bíró, illetve senki.  
Kiállítva: Szűcs (34.).

A DVSC-DEAC vasárnap (március 9.) megkezdte a tavaszi menetelését, amely remélhetően az NB III-as bajnoki címig vezet. A borongós időben, csúszós talajon lejátszott bajnoki során a meccs első harmadának végén a hazai pályán focizó „kis Loki” elvesztette a középhátvéd Szűcsöt, akit kiállított a bíró. Ettől függetlenül megnyerte a meccset Kondás Elemér gárdája. A gyors vezető gólra ugyanis még érkezett válasz az ellenfél részéről (még teljes létszámnál), a szünet előtti percben Rezes megduplázta maga és csapata góljai számát, a fordulást követően pedig Szilágyi is eredményes tudott lenni.

Legközelebb március 16-án Nagyecsedre megy a DVSC-DEAC.  

DEAC (FOCI, MEGYE I)

DEAC – Báránd 5-1 (1-0)

DEAC: Szabó P., Lipők, Sáfár, Tóth Z. Buglyó, Riskó, Halász, Buzai (Balk G.), Boda, Siklósi (Katona L.),  Jenei. Edző: Makray Balázs.

Debreceni gólszerzők: Boda (2), Riskó (2), Buzai.

A szombati, tavaszi idény nyitón a hazaiak szerint „angol” körülmények vártak a csapatokra. A mieink vezetéshez jutottak a játékrész derekán, majd a második félidőben gyakorlatilag kitömték a vendégek kapuját. A debreceni gólfesztivál közepette egy szépítő találatra még futotta a bárándiaktól, a végeredmény viszont

Következő meccs: Polgáron (szombat, március 15.).

TEKE (FÉRFI, NB II)

DEAC – Tekézők HTT 7-1 (3035-2935)

Legjobb hazai gurítók: Gonda Ádám (532 fa), Nagy László (521), Mogyorósi Péter (514).

Március 8-án a férfi tekézőink ismét hazai pályán játszottak, ezúttal a szerényebb képességű Tekézők HTT (Hódmezővásárhely) volt az ellenfél. A vártnál – legalábbis a gurított fákat illetően – szorosabb végeredmény született, ám a csapatpontokat tekintve sima 7-1-es sikert könyvelhettek el a mieink.

A dobogóért hajtó debreceniek legközelebb is itthon mérik össze erejüket következő ellenfelükkel. A március 15-én esedékes csapatbajnoki időpontja még nem biztos, vagy aznap 10 órakor vagy vasárnap, 16-án 10 órakor kezdenek.
 DEK 
 A DE Kupán március 10-étől megkezdődnek a küzdelmek (18-án fejeződnek be) a Debreceni Egyetem egyes centrumai, illetve karai között. Az események egy-egy napra koncentrálódnak, tehát az alábbi időpontokban aznap le is játsszák az összes meccset az adott sportágban. Női és férfi kosárlabda, női és férfi kézilabda, férfi kispályás labdarúgás (betétprogramként egy női mérkőzés), valamint mix-röplabda szerepel a programban. Ez utóbbi vegyes csapatokat jelent, bizonyos speciális szabálymódosításokkal.  
Érdekesség, hogy az április elején esedékes, idén Szegeden megrendezendő országos Medikus Kupán résztvevő DEOEC csapatok többnyire a mostani DE Kupán induló csapataikkal vesznek majd részt, ez tehát a helyi jelentősége mellett amolyan főpróbának is tekinthető az orvosi egyetemisták (illetve egészségügyi karok sportolói) számára. 
A sportértéke mellett a presztízsjellege is számottevő ezen csatáknak. Több neves, helyi egyesületben szereplő sportoló is részt vesz (az NB I-es röplabdázók és kézilabdázók, az NB I/B-s és NB II-es kosarasok, valamint az NB II-es futsalosok a kispályás foci keretében mind adnak néhány embert, vagyis gyakorlatilag mindenhol lesz ismerős arc is a többi egyetemista mellett).  
Forrás: Egyetemi Sporthírlevél. Bővebben:www.sport.unideb.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!