Hajdú-Bihar

2013.06.16. 13:30

Múzeumok éjszakája előrehozott Szent Iván-éjen

Létavértes - Rendkívül gazdag programot szerveztek a létavértesiek a Múzeumok éjszakája országos programsorozat részeként egy héttel a legtöbb helyen megrendező események előtt.

Létavértes - Rendkívül gazdag programot szerveztek a létavértesiek a Múzeumok éjszakája országos programsorozat részeként egy héttel a legtöbb helyen megrendező események előtt. Jó húzásnak bizonyult, mert a helyiek mellett sokan ellátogattak az észak-bihari városba szombaton, ahol délután öt órától éjszakába nyúlóan nagyon sok program várta őket. 

Az Irinyi kiállítóteremben a Ketesdi Néptáncsoport vezett fel a helyi nyugdíjas klub tagja által összeállított Retro-viselet kiállítást, míg szemben a református egyház által fenntartott Rozsnyai Gyűjtemény vendégvonzó komplexumában az Érmellék mutatkozott be; Gavrucza Tibor akvarelljeiből nyílt kiállítás, Számadó Ernő költő könyvét mutatták be és a bihardiószegi Heit-pince borait lehetett megkóstolni.

A legnagyobb tömeget az egykori tinédzser sztár Szandi koncertje vonzotta, akinek közvetlen előadása olyan sikert aratott, hogy az este 9 órára tervezett tűzugrás alaposan eltolódott. Végül arra is sor került a Sugalló zenekar közreműködésével.

Ám ennél is fontosabb, hogy ezen a napon nagyon sokan ingyen megnézhették

Többek között a gyűjtemény állandó kiállítását, amely a Kárpát-medence gazdag kerámiaművészetét mutatja be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!