Hajdú-Bihar

2013.06.13. 07:30

Ezernél is több menekült

Debrecen - Naponta robbannak ki verekedések, mindent kinyomozni lehetetlen.

Debrecen - Naponta robbannak ki verekedések, mindent kinyomozni lehetetlen.Bár július elsejétől életbe lép a menekültügyi őrizet jogintézménye, nem valószínű, hogy a változástól egy csapásra megoldódik a Sámsoni út környékén lakók problémája. A befogadó állomáson meghúzódott külföldiek száma nem hivatalos információink szerint már túllépte az ezerkétszázat, s a többségében pakisztáni, afganisztáni és észak-afrikai férfiak által elkövetett bolti lopások, hangoskodások, verekedések, rablások gyakorlatilag felőrölték a helyiek idegeit.

A fejlődő országokból érkező földönfutók – akik közül tavaly csak minden tizedik kapta meg a menekültstátuszt, s ez az arány az ő szempontjukból idén vélhetően még rosszabb lesz – a táborban az erős rendőri jelenlét ellenére is naponta összeverekszenek az etnikai feszültségekből, a zsúfoltságból és a habitusukból adódóan. Ezeket a bűncselekményeket sokszor lehetetlen kinyomozni, hiszen előfordul, hogy még tolmácsot sem sikerül keríteni egy-egy egzotikusabb tanú meghallgatáshoz. Arról nem szólva, hogy az elkövetők gyakran csak néhány napot töltenek a debreceni állomáson, aztán embercsempészek közreműködésével tovább utaznak Nyugat- vagy Észak Európa felé.

További részletek a csütörtöki Naplóban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!