Hajdú-Bihar

2013.03.15. 09:58

Rendkívüli időjárás miatt négy kistérségben piros, ötben narancs színű riasztás van érvényben

Debrecen - A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság kér, aki teheti, ne induljon útnak Hajdú-Biharban.

Debrecen - A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság kér, aki teheti, ne induljon útnak Hajdú-Biharban.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése alapján a felettünk lévő mediterrán ciklon szombaton is további havazást, szélvihart, és hófúvást okoz.

Az észak, északnyugat felől a Kárpát-medencébe bezúdult hideg, fagypont alatti hőmérsékletű levegő következtében megyénkben az éjszaka folyamán az esőt, havas esőt fokozatosan havazás váltotta fel. Az OMSZ a hófúvás miatt Hajdú-Bihar megyében a balmazújvárosi, hajdúböszörményi, hajdúhadházi, polgári kistérségekre piros riasztást, míg a püspökladányi, berettyóújfalui, hajdúszoboszlói, debreceni és derecske-létavértesi kistérségekre narancs színű riasztást adott ki. A hótakaróval borított térségekben a viharos, 70-100 km/órás sebességet meghaladó szél magas hótorlaszokat emel.

A katasztrófavédelem nyomatékosan felhívja a lakosság figyelmét, aki teheti, ne induljon útnak! Ha mégis kénytelenek útnak indulni, közlekedjenek elővigyázatosan, készüljenek a várható fennakadásokra, figyeljék a hatóságok közleményeit, tájékozódjanak az időjárásról és az utak állapotáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!