Hajdú-Bihar

2013.03.23. 13:09

Kertet ástak, páncéltörőt találtak

Ártánd, Biharkeresztes - Egy II. világháborús tüzérségi lövedéket és egy páncéltörő gránátot semmisítettek meg Ártánd külterületén pénteken a Magyar Honvédség tűzszerészei - adta hírül Kovács Károly, a megyei rendőrfőkapitányság szóvivője.

Ártánd, Biharkeresztes - Egy II. világháborús tüzérségi lövedéket és egy páncéltörő gránátot semmisítettek meg Ártánd külterületén pénteken a Magyar Honvédség tűzszerészei - adta hírül Kovács Károly, a megyei rendőrfőkapitányság szóvivője. Közlése szerint, a páncéltörő gránátot a helyi lakosok egy családi ház kerítésénél – egy nappal korábban – találták meg földmunkavégzése közben. A lőszer megtalálásáról értesítették a Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltség munkatársait, akik később a helyszínt folyamatosan biztosították a tűzszerészek kiérkezéséig. A honvédség tűzszerészei magukkal szállítottak Biharnagybajomból egy korábban ott talált tüzérségi lőszert is. A két lövedék biztonságos megsemmisítésére egy Ártánd külterületén lévő helyet jelöltek ki, ahol végül felrobbantották a két eszközt - tájékoztatott a rendőr őrnagy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!