Hajdú-Bihar

2013.03.15. 12:01

Havazás - Buszok és autók akadtak el vagy csúsztak árokba Hajdú-Biharban

Debrecen, 2013. március 15., péntek (MTI) - Egy román busz árokba csúszott, egy másik elakadt Püspökladány környékén, több autó pedig az utakon rekedt péntekre virradó éjjel Hajdú-Biharban - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.

Debrecen, 2013. március 15., péntek (MTI) - Egy román busz árokba csúszott, egy másik elakadt Püspökladány környékén, több autó pedig az utakon rekedt péntekre virradó éjjel Hajdú-Biharban - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.Vezendi Jánosné ismertette: csütörtökön késő éjjel egy Ártánd felé tartó, román rendszámú busz csúszott árokba a 42-es úton Bárándnál. A buszon senki nem sérült meg, a 48 utast egy püspökladányi rendezvényházban helyezték el. Szintén Püspökladányban helyezték egy másik román busz utasait is, ennek vezetője a 4-es úton kért segítséget a rendőrségtől.

A Nádudvart Hajdúszoboszlóval összekötő alsóbbrendű úton öt autó akadt el a hóban, mentésük jelenleg is folyik - mondta az őrnagy, hozzátéve, hogy Hajdú-Biharban nincs járhatatlan út és megközelíthetetlen település.

Vezendi Jánosné ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a megyei utak nehezen járhatóak, csúszósak, jegesek és a hóátfúvás is folyamatos.

Kiss Szilvia, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivőhelyettese az MTI-nek elmondta: Hajdú-Bihar tíz településén szünetel vagy szünetelt hosszabb-rövidebb ideig az áramszolgáltatás, amely hajnalban mintegy 25 ezer háztartást érintett. Az áramszolgáltató szakemberei folyamatosan dolgoznak a hibák elhárításán.

A debreceni polgármesteri hivatal az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a Honvédtemetőbe szervezett hagyományos koszorúzás a zord időjárás miatt elmarad, a többi koszorúzás pedig rövidebb lesz a megszokottnál.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!