Hajdú-Bihar

2013.03.20. 08:34

Csökkent az inlfuenza intenzitása megyénkben

Hajdú-Bihar - Bár kevesebb a beteg, még mindig a járványküszöb feletti az esetszám.

Hajdú-Bihar - Bár kevesebb a beteg, még mindig a járványküszöb feletti az esetszám.Két heti stagnálás után a 11. héten (március 11-17-ig) csökkent az influenza szerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma Hajdú-Biharban. A HBM Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének járványügyi osztályvezetője lapunkat arról tájékoztatta, az elmúlt héten 286 beteget jelentettek a figyelőszolgálatra kijelölt orvosok. A laboratóriumi vizsgálatra küldött légúti mintákból négy betegnél influenza A, két betegnél influenza B, még egy betegnél RSV (légúti megbetegdést okozó) vírus jelenlétét igazolta az eredmény.

– A megyében az influenzaszerű megbetegedéssel újonnan jelentettek aránya változatlanul magas, járványküszöb feletti, csökkenő megbetegedési aránnyal. Továbbra is kiemelkedik a megyében a balmazújvárosi járás a 143, illetve debreceni járás 46 jelentett esettel - tudatta Sándorné dr. Kohut Zsuzsa. A szakember arról tájékoztatott a 11. héten nem érkezett bejelentés közösségi halmozódásról.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!