Hajdú-Bihar

2013.02.14. 12:42

Mindenki megkapja az elmaradt pótlékot

Debrecen - „Az egészségügyi dolgozók munkahely pótlékának 50 százalékát lefogták az alapbérekből, és az alapbéreket is lecsökkentették, holott semmilyen szerződésmódosítást nem írtunk alá” – ezzel a panasszal fordult hozzánk egy olvasónk, aki a Kenézy kórházban dolgozik.

Debrecen - „Az egészségügyi dolgozók munkahely pótlékának 50 százalékát lefogták az alapbérekből, és az alapbéreket is lecsökkentették, holott semmilyen szerződésmódosítást nem írtunk alá” – ezzel a panasszal fordult hozzánk egy olvasónk, aki a Kenézy kórházban dolgozik.Vaklármának minősítette az alapbérre vonatkozó megjegyzést dr. Boros Miklós, a Kenézy szakszervezeti titkára.

– Az alapbért egy új bérelszámoló program szétszedte különböző tételekre, ezért a bérpapírra ránézve valóban az ötlik szembe, hogy az első sorban levő szám kevesebb mint korábban, azonban a nettó végösszeg ugyanannyi. Ennek ellenére reklamáltunk, kérve, hogy egyértelmű legyen a bérjegyzék. A munkahelyi pótléknak valóban csak a felét kapják meg a dolgozók a januári és februári bérkifizetéssel is – mondta Boros Miklós.

A késleltetett kifizetés oka, hogy az egészségügyi finanszírozás mindig két hónapos csúszással fizet, ezért januárban a novemberi, februárban a decemberi teljesítmény után járó összeget kapta meg a kórház, azonban az év végi pénzügyi zárás nehézségei és megnövekedett terhei miatt a munkahelyi pótléknak egyelőre csak a felét tudta az intézmény kigazdálkodni. Januártól azonban az ez évi finanszírozás növekedése miatt a pénzügyi feltételek javulnak, s a márciusi utalásokkal helyreáll a munkahelyi pótlék teljes összege.

Boros Miklós hangsúlyozta, hogy a pótlék elmaradt összegét év közben minden dolgozó visszakapja; illetve hogy az alapbérek azért sem csökkenhetnek, mert ezen az intézmény nem változtathat, ha arról szerződésmódosítást nem ír alá a munkavállaló.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!