Hajdú-Bihar

2013.02.13. 19:36

Már fektetik a vágányt

Debrecen - Áprilistól ígérnek látványos munkálatokat a 2-es villamospálya nyomvonalán.

Debrecen - Áprilistól ígérnek látványos munkálatokat a 2-es villamospálya nyomvonalán.Régen várt mondattal kezdte beszámolóját Miklóssy Ferenc a 2-es villamos-beruházás vezető vállalkozásának, a Keviép Kft.-nek az ügyvezetője: megkezdték a vágányok fektetését. Aztán gyorsan hozzátette, egyelőre csak a remíznél, hiszen ott májustól fogadni kell az első Spanyolországból érkező villamost. Ezért a Salétrom utcán nagyüzem van, ami azonban még nem mondható el a pálya többi részéről.

Mint azt az ügyvezető elmondta, egyelőre a még el nem végzett, vagy be nem fejezett közműkiváltásokkal folytatják a munkákat. Így például a Plaza előtt a Hunyadi utcán át kell vágni az úttestet, hogy a vízvezetéket ki tudják cserélni. A Füredi úti csomópontban pedig az elektromos vezetékek rendbetétele fog még jelentős munkát adni. A Dózsa György utcától kezdődően pedig a már elkészített aljzatba elhelyezik a síneket és az összes elektromos kábelt, majd az egészet lebetonozzák, hogy a buszközlekedést odaterelhessék, mert a másik oldalon is el kell végezni – bár kevesebb közműkiváltással – az ellentétes oldalon már elvégzett munkákat. Mindez márciusban kezdődik, és az ügyvezető szerint igazán látványos haladást majd áprilistól lehet tapasztalni a pálya egyes részein.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!