Hajdú-Bihar

2013.02.04. 19:57

Ismét bővíti a kínálatát a nyári egyetem

Debrecen - A román mellett ivrit nyelvet, azaz modern hébert tanulhatnak a diákok.

Debrecen - A román mellett ivrit nyelvet, azaz modern hébert tanulhatnak a diákok.A nagy sikerű svéd nyelvtanfolyam azt bizonyította a Debreceni Nyári Egyetem vezetésének, hogy az egyetemi hallgatók és a nyelvet tanulni vágyók között van érdeklődés a ritkábban használt nyelvek iránt.

A Nyári Egyetem – hiszen a magyar nyelvet idegen nyelvként tanulók hasonló cipőben járnak – hosszú távon is szeretné megtalálni azokat az „exkluzív” nyelveket, amelyek tanulására kevés a lehetőség a városban, pedig lenne rá igény. A racionális, esetenként gazdasági motivációk mellett semmiképpen nem szabad elfelejteni a kulturális és személyes okokból fakadó tanulási kedvet.

– Szeretnénk további nyelveket is tanítani, most az egyik következő „célpontunk” a román. Nem csak a fizikai közelség miatt, hanem mert úgy gondoljuk, a kiterjedt gazdasági és kulturális kapcsolatok indokolhatják az érdeklődést nem csak a Debreceni Egyetem hallgatói, hanem mások számára is – mondta el Szaffkó Péter ügyvezető.

Az ebben az egyetemi félévben induló tanfolyamokon a román mellett ivrit nyelvet, azaz modern hébert tanulhatnak a diákok. Ezt a nyelvet jelenleg Budapesten kívül sehol máshol nem lehet elsajátítani. A kurzusokra nem csak az egyetemistákat várják a szervezők.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!