Hajdú-Bihar

2013.02.26. 15:14

Csökmő - Ismét nyert a Faluház

A 2011-ben megnyert 29.129 490 Ft TÁMOP-os pályázat után ismét húszmillión felüli támogatást tudhat magáénak a csökmői Faluház és Könyvtár.

A 2011-ben megnyert 29.129 490 Ft TÁMOP-os pályázat után ismét húszmillión felüli támogatást tudhat magáénak a csökmői Faluház és Könyvtár. Az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Bihari Intézmények Együttműködése” című, TÁMOP-3.2.13-12/1-2012-0024 jelű pályázatát a Humán Erőforrás Programok Irányító Hatósága 21.279.580 Ft összegű támogatásra tartotta érdemesnek. A pályázati pénzt a kulturális intézmény tanórán kívüli nevelési feladatok ellátásának részvételére használhatja fel.

A Bihari Intézmények Együttműködése (BIE) című projekt nyitókonferenciája 2013. február 28-án lesz a csökmői Faluházban, ahol Tóth Ferenc alpolgármester köszönti a megjelenteket, majd Dr. Juhász Erika, a Debreceni Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára tart előadást a közösségi művelődés bihari térségben betöltött szerepéről. Ezt követően Harasztosi Sándor, a Bihari Szabadművelődési és Népfőiskolai Egyesület elnöke beszél a népfőiskolai kezdeményezésekről, és azok kistérségi közművelődésre gyakorolt hatásukról. A nyertes projektet Tóthné Almási Zsuzsanna projektmenedzser ismerteti.

Mivel a pályázat a csökmői mellett a körösszakáli, az újirázi és a zsákai nevelési-oktatási intézményeket is érinti, ezért több óvónő és tanár érkezik ezekről a településekről is. A projektben résztvevő pedagógusoknak nagy segítség az, hogy a támogatásból új szakkörök, versenyek, kirándulások, és táborok valósulhatnak meg. A négy településen összesen 11 heti szakkör, 6 havi szakkör, 4 rendhagyó óra, 6 verseny, 12 témanap, 1 tehetséggondozás, és 5 tábor lesz az elkövetkezendő egy év alatt. A projektben résztvevők várható létszáma 946 fő. A több helyszínen, több formában megvalósuló projekt kedvezményezettje és megvalósítója a csökmői Faluház és Könyvtár.

B. Kiss Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!