Hajdú-Bihar

2013.01.27. 11:45

Megyei mentőcsoportok továbbképzése

Nyíregyháza - Az észak-alföldi régióhoz tartozó három megyei mentőcsoport – a Tisza Mentőcsoport, Jász-Nagykun-Szolnok megyéből, a Hortobágy Mentőcsoport, Hajdú-Bihar megyéből, és a Nyír Mentőcsoport, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből – tagjai, valamint a mentőszolgálat dolgozói részére továbbképzésre került sor Debrecenben.

Nyíregyháza - Az észak-alföldi régióhoz tartozó három megyei mentőcsoport – a Tisza Mentőcsoport, Jász-Nagykun-Szolnok megyéből, a Hortobágy Mentőcsoport, Hajdú-Bihar megyéből, és a Nyír Mentőcsoport, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből – tagjai, valamint a mentőszolgálat dolgozói részére továbbképzésre került sor Debrecenben. A rendezvény a Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesület kezdeményezésére, Dr. Pápai György az OMSZ Észak-alföldi Regionális igazgató főorvosa szervezésében, Dr. Bakondi György tű. altábornagy, a BM OKF főigazgató és Dr. Mátrai István OMSZ főigazgató támogatásával, 2013. január 25-én valósult meg.

A továbbképzés keretén belül előadást tartott a tömeges baleset elhárítási egység felépítéséről Dr. Pápai György és Dr. Komoróczy Zoltán. Tóth György a nyíregyházi mentőállomás vezető mentőtisztje az OMSZ feladatát és szervezési módszereit ismertette, a 2010-es kőlaposi katasztrófaelhárítási gyakorlat tükrében, valamint kitért a hivatásos és civil mentőerők együttműködésére.

A Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesület részéről Dr. Sayej Walid a fájdalomról és annak csillapításáról, Dr. Papp István a hypothermiás sérültek ellátásáról tartott előadást.

Az eseményen több mint 50 fő vett részt. A továbbképzés országos szinten első ízben került megrendezésre, és eredményességét látva, remélhetőleg további rendezvények követik különböző témakörökben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!