Hajdú-Bihar

2013.01.30. 14:56

Gépkocsi-feltörők elfogása

Lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt a Debreceni Rendőrkapitányság Gépjármű-felderítési Alosztálya folytat eljárást négy debreceni férfi ellen, akik 2013. január 21-ről 2013. január 22-re virradóra a debreceni Tócóskert területén négy gépkocsit törtek fel.

Lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt a Debreceni Rendőrkapitányság Gépjármű-felderítési Alosztálya folytat eljárást négy debreceni férfi ellen, akik 2013. január 21-ről 2013. január 22-re virradóra a debreceni Tócóskert területén négy gépkocsit törtek fel.Az elkövetők szinte kivétel nélkül a gépkocsik ablakát törték be, majd ezután lopták el a tulajdonosok által hátrahagyott értéktárgyakat, értékes szerszámokat, alkatrészeket, kamerát, biztonságtechnikai eszközöket.

A nyomozás során beazonosított elkövetők közül három férfit tegnap fogtak el a debreceni nyomozók, akiket előállításukat követően gyanúsítottként hallgattak ki. Az előállított férfiak közül kettőt őrizetbe vettek (20 és 21 évesek) és kezdeményezik előzetes letartóztatásuk bírósági elrendelését. Harmadik társuk (29 éves) szabadlábon védekezhet.

Negyedik társukat már 2013. január 24-én elfogták és őrizetbe vették a Gépjármű-felderítési alosztály nyomozói. A férfit a Debreceni Járási Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. A megalapozott gyanú szerint nem csak a Tócóskert területén elkövetett gépkocsik feltörésében vett részt, hanem előző év novemberében az Akadémia utcán feltört egy ott leállított Peugeot, melyből GPS-t és CD-ket tulajdonított el.

Az ügyben lopás bűntett elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt a Debreceni Rendőrkapitányság folytatja le.

A rendőrség ismét felhívja a gépkocsi tulajdonosok figyelmét, hogy járműveikben ne hagyjanak semmiféle értéktárgyat, mivel ezek a tolvajok figyelmét felkelthetik. Komolyabb értéket a csomagtartóban sem érdemes hagyni. Ezen cselekmények visszaszorítására egyetlen lehetőség a megelőzés.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!