Hajdú-Bihar

2013.01.25. 16:01

Fatolvajok és betörők - a Vámospércsi Rendőrőrs hírei

2013. január 24-én Vámospércsen és környékén több ízben történt rendőri beavatkozás.

2013. január 24-én Vámospércsen és környékén több ízben történt rendőri beavatkozás.A falopások megelőzésére és visszaszorítására szolgáló ellenőrzés helyszíne volt 2013. január 24-én Vámospércs és környéke. A helyi Rendőrőrs rendőrei a Nyírábrányi Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség munkatársaival együtt tartottak ellenőrzéseket.

Fatolvajok

Az ellenőrzések során beszerzett adatok alapján egy vámospércsi lakóház udvarán elrejtve egy m3 tölgyfát találtak az intézkedő rendőrök, melyet a Nyírerdő Zrt. tulajdonában lévő erdőből vágtak ki engedély nélkül. A 41 és 27 éves elkövetőket előállították a rendőrőrse. A két férfi ellen tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt folyik az eljárás. Az intézkedések során az általuk használt láncfűrészt is lefoglalták a nyomozók. Hasonló ellenőrzésekre a jövőben is számítani lehet.

Betörők rendőrkézen

Kilenc betörést követett el az elmúlt két hónapban az két férfi, akiket tegnap fogtak el és állítottak elő a vámospércsi nyomozók. A két férfi elsősorban használati tárgyakat és műszaki cikkeket tulajdonított el a feltört melléképületekből, illetve a családi házakból. A nyomozás során beszerzett adatok alapján a nyomozók beazonosították az elkövetőket, akiket tegnap gyanúsítottként kihallgattak. A 23 és 15 éves nyírábrányi férfiak ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az eljárást a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Vámospércsi Rendőrőrse folytatja le. Harmadik társukat még keresik a rendőrök. Az elkövetőknél megtartott házkutatások során az eltulajdonított tárgyak nagy részét megtalálták a nyomozók (mikrohullámú sütőt, fúrógépet, csillár), így a lopási kár részben megtérült.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!