Hajdú-Bihar

2013.01.29. 13:25

Előzetesben a hajdúböszörményi rablássorozat elkövetői

Debrecen, 2013. január 29., kedd (MTI) - Az illetékes bíróság előzetes letartóztatásba helyezte azt a hat hajdúböszörményi férfit, aki a megalapozott gyanú szerint 14 rablást követett el - jelentette be Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója.

Debrecen, 2013. január 29., kedd (MTI) - Az illetékes bíróság előzetes letartóztatásba helyezte azt a hat hajdúböszörményi férfit, aki a megalapozott gyanú szerint 14 rablást követett el - jelentette be Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója.Tóth János rendőr alezredes keddi debreceni sajtótájékoztatóján elmondta: a gyanúsítottak 2012. március 16-a és 2013. január 1-je között 14 rablást követtek el Hajdúböszörményben.

Az elkövetők a többségében egyedül élő nyugdíjasokra éjszaka törték rá az ajtót, majd a lakást átkutatva ékszereket és készpénzt vittek el. A sértetteket fenyegetéssel, néhány esetben bántalmazással kényszerítették értékeik átadására - tette hozzá.

A hajdú-bihari nyomozók öt gyanúsítottat január 15-én összehangolt akció keretében, a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeivel közösen fogtak el hajdúböszörményi otthonaikban. Hatodik társukat január 24-én Debrecenben fogták el. A nyomozók az elfogásokkal egyidejűleg házkutatásokat hajtottak végre.

A gyanúsítottakat - B. József 41 éves, R. Balázs 24 éves, Cs. Sándor 31 éves, L. László 18 éves, K. János 27 éves, L. János 30 éves hajdúböszörményi lakosokat - kihallgatásukat követően őrizetbe vették - közölte Tóth János.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!