Hajdú-Bihar

2013.01.12. 18:02

Először idén végeztek csecsemő- és kisgyermeknevelő szakosok

Debrecen - Az egyetem aulájában tartották a Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kar diplomaosztóját.

Debrecen - Az egyetem aulájában tartották a Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kar diplomaosztóját.Még alig kezdődött el az év, és máris egy olyan eseményen veszünk részt, amely a visszatekintés a jövő feladatainak számba vétele egyaránt érint mindenkit – mondta Dr. Kovácsné dr. Bakosi Éva dékán a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Felnőttképzési Karának szombati diplomaosztóján. Az egyetem központi épületének aulájában megtartott ünnepségen a hajdúböszörményi tagintézmény vezetője arról beszélt, hogy a mögöttük hagyott évek nem csak a tanulmányaik lezárásaként diplomájukat átvevők, hanem a kar számára is jelentős korszaknak minősül. Együtt élték át az intézmény alapításának 40 éves, a szociálpedagógus képzés 20 éves évfordulóját és először vehetnek át csecsemő- és kisgyermeknevelő szakon oklevelet a hallgatók.

A dékán kiemelte, hogy anyagi nehézségeik ellenére a hallgatók teljesítménye és értékelése alapján az állami fenntartású óvodapedagógiai képzés országos rangsorában a második helyen végeztek. Ezután a változásokat említette, Dr. Kovácsné dr. Bakosi Éva melyekből talán több is van, mint kellene. Hozzátette, bízik abban, hogy a parlament döntéshozói, a családok és a középiskolák a következő nemzedék pályaválasztásának meghatározásakor Füst Milán bölcs megállapítását vallják vele együtt: az országnak, a hazának az egyik legfontosabb kérdése az, hogy ki neveli, és hogy neveli eljövendő generációit.

Égerházi Péter


Debrecen - Az egyetem Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kara január 12-én, szombaton tartja diplomaosztó névsorát, 11 órai kezdettel az egyetem központi épületének aulájában. Az ünnepségen részt vevő hallgatók névsorát alább ismertetjük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!