Hajdú-Bihar

2013.01.30. 12:54

A napokban kapják meg a buszbérletek árát

Hajdú-Bihar - Egyhavi kifizetés csúszik, aztán „beáll” a rendszer.

Hajdú-Bihar - Egyhavi kifizetés csúszik, aztán „beáll” a rendszer.Az ingázó, naponta a Hajdú-Volán járataival közlekedő pedagógusok havi bérletet vásárolnak. Ennek ára jelenleg 10-15 km-es távolságon belül 15 700, 15-20 km-en belül 21 100 Ft. Korábban minden hónap elején az intézményigazgató az előző havi bérlet számláját leigazolta és helyben fel is vették az árát a házipénztárból.

Most a decemberi buszbérletek számláját január 10-éig kellett leadni, azonban január 22-ig (ezen a napon keresték meg megyénkbeli tanárok szerkesztőségünket a problémával) még nem kapták meg a pedagógusok annak ellenértékét. Nem tudják mikor, milyen formában kapják meg. Ez azért is fontos számukra, mert egy 15-20 ezer forintos összeg a fizetésük ötödét-hatodát jelentheti.

„A munkába járás költségtérítése jogszabály szerint utólagos elszámolással, a lejárt bérletek számlával együtt történő leadását követően történik, tehát a tárgyhót követő hónap elején kell azokat a munkáltatónak kifizetnie.

A decemberi bérletek kifizetését a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ átvállalta azért, hogy a munkavállalók ne járjanak rosszul. Ez 144 pedagógust érintett Debrecenben, számukra az utalás folyamatban van, a napokban megérkezik a számlájukra az összeg. Két fő pedagógus pedig készpénzben – kérésüknek megfelelően – kapja meg a neki járó összeget. A január havi bérletek kifizetése pedig az eddigi gyakorlatnak megfelelően, utólagosan, február hónapban fog megtörténni” áll a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ január 29-én érkezett válaszában.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!