Hajdú-Bihar

2013.01.30. 11:17

A forgalom irányítását központosítani kellene

Debrecen - Szerencsés lenne egy helyről irányítani az állami és az önkormányzati utak forgalmát.

Debrecen - Szerencsés lenne egy helyről irányítani az állami és az önkormányzati utak forgalmát.Célszerű lenne a meglévő debreceni kerékpárutak hálózatba szervezése - jelentette ki Mocsári Attila vezető tervező a város közlekedés-fejlesztési stratégiai programjának ismertetésekor, aki szerint örvendetes, hogy van is erre törekvés.

Tilosban is...

A parkolás kapcsán elhangzott, hogy a fizető zónák peremén lévő nemfizető parkolók kihasználtsága folyamatosan 120 százalékos, és miközben ezeken a helyeken gyakran tilosban is parkolnak a járművek, a mélygarázsok kihasználtsága továbbra is alacsony. Az állami utak közül Debrecen közigazgatási területén belül a Balmazújvárosi úton és a 4-es bevezetőn történik a legtöbb baleset, de ebben a tekintetben az Árpád-tér és más forgalmas csomópontok is fertőzöttnek számítanak.

A mérnök elmondása szerint a közlekedési infrastruktúra fejlesztésének a tervezésekor tekintetbe kell venni azt, hogy az Európai Unió a kötöttpályás közlekedés (alapvetően a vasút) fejlesztését támogatja a közútival szemben. A reptér kapcsán elhangzott, hogy a légikikötő gazdaságfejlesztési és turisztikai szempontból is potenciális lehetőségeket rejt.

Javasolják

A munkaanyagot készítő szakértők javaslatként fogalmazták meg az említett kritikus helyeken a forgalmi rend felülvizsgálatát, a városon áthaladó főutak korszerűsítését, az utak folyamatos állagmegőrzését, valamint a mélygarázsok népszerűsítését.

Fontos lenne

Ugyancsak fontosnak tartanák a központi forgalomirányítás kiépítését az állami és az önkormányzati fenntartású utakon, valamint egy debreceni közlekedési adatbank létrehozását, melynek adataira biztonsággal lehetne támaszkodni a megyeszékhely közlekedési infrastruktúrájának a jövőbeni fejlesztése során.

HBN-PA

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!