Hajdú-Bihar

2011.11.09. 09:04

Vámospércs: Nem urai a helyzetnek

Vámospércs - A rendőrök a saját vezetőiktől tartanak, olyan is akad, aki szerint "zendülők".

Vámospércs - A rendőrök a saját vezetőiktől tartanak, olyan is akad, aki szerint "zendülők".

A rendőrségen belüli konfliktusok következtében egyre inkább ellehetetlenül a munka a vámospércsi őrsön; a nyolc település közbiztonságáért felelős szerv amúgy is szűk, ismereteink szerint 19 fős létszámú, ráadásul egyre másra hagyják el a rutinos rendőrök. Mindez oda vezet, hogy egy-egy riasztás esetén alig van erő, és már az is előfordult, hogy több, mint ötven kilométerről kényszerültek rendőrt küldeni egy esethez. A rendőrség tehetetlenségére máris ráéreztek a tolvajok: csak a közeli Fülöpön heti három-öt betörés történik az ősz óta, és nem ez az egyetlen település, amelyen ugrásszerűen nő a lopások száma.

Mindez szoros összefüggésben van azzal, hogy az őrs kilenc munkatársa augusztusban – különböző bűncselekményekre hivatkozva - feljelentést tett a mindössze egy hónappal korábban megbízott parancsnokkal szemben. A katonai ügyészség nyomozásával párhuzamosan a rendőri vezetőt felfüggesztették, ugyanakkor az őrs dolgozói nem érzik magukat biztonságban, mondván, a feljelentésük miatt a rendőrségen belül vegzálják őket. Az őrsparancsnok ügyvédje szerint egyenesen zendülést követtek el a feljelentéssel.

HBN-RaL


Vámospércs - A volt őrsparancsnok ellen több szálon, szolgálati visszaélés miatt nyomoznak a katonai ügyészek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!