Hajdú-Bihar

2011.11.01. 14:45

Újabb feladat, amit sikeresen hajtottak végre a műszakiak

Debrecen, Hódmezővásárhely - Megtisztelő feladatot kapott az 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhelyen állomásozó Művelettámogató Műszaki Zászlóaljhoz: Szolnokon az MH Béketámogató Kiképző Központ (BTKK) területén kellett építési feladatokat végezniük. Bár a zászlóalj katonái gyakran vesznek részt hasonló munkálatokban, ez mégis kihívást jelentett számukra.

Debrecen, Hódmezővásárhely - Megtisztelő feladatot kapott az 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhelyen állomásozó Művelettámogató Műszaki Zászlóaljhoz: Szolnokon az MH Béketámogató Kiképző Központ (BTKK) területén kellett építési feladatokat végezniük. Bár a zászlóalj katonái gyakran vesznek részt hasonló munkálatokban, ez mégis kihívást jelentett számukra.Miután a Művelettámogató Műszaki Zászlóalj katonái sikeresen végrehajtották a „Blonde Avalanche 2011” többnemzetiségű katasztrófavédelmi gyakorlatot, egyenesen Szolnokra vezényelték őket - a szükséges technikai eszközökkel - hogy ott szaktudásukat ismét bizonyíthassák. A tapasztalt tiszthelyettesi és legénységi állomány Bethlen Zoltán hadnagy parancsnoksága alatt kelt útra.

A kiképzőközpont épületénél húzódó út mellett kellett egy némi lejtéssel rendelkező füves területet az út szintjéig vízszintbe hozni, az alacsonyabb részeket pedig feltölteni. Az így kapott nagyjából vízszintes területet a helyben lerakott és tárolt, használt vasbeton elemekkel fedték le úgy, hogy közben a víz elvezetését enyhe oldal irányú lejtéssel oldották meg. A parkoló a katonák fegyelmezett és lelkes hozzáállásának, valamint a megfelelő mennyiségű túlóra vállalásának köszönhetően a határidő előtt egy nappal elkészült.

Bethlen Zoltán kiemelte a BTKK állományának pozitív hozzáállását, valamint a 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki ezred és a 86. Helikopter bázis katonáinak segítségét. A parancsnok véleménye szerint ez a feladat is bizonyítja, hogy a műszakiakra nagy szükség van s hogy bármilyen rövid is a határidő, bármilyen korlátozottak a technikai lehetőségek, a katonák kiváló szaktudásukkal, segítőkészségükkel minden feladatot képesek végrehajtani.

A parkoló elkészültét követően a BTKK parancsnoka Apáti Zoltán alezredes köszönőlevélben fejezte ki elégedettségét.

- Marczis András százados -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!