Hajdú-Bihar

2011.11.04. 15:57

Másfél évtizede él újra a jogászképzés Debrecenben

Debrecen - Jelenleg csaknem háromezer hallgató tanul a debreceni jogi karon.

Debrecen - Jelenleg csaknem háromezer hallgató tanul a debreceni jogi karon.

Ünnepi pillanatokat élt át ezekben a napokban a Debreceni Egyetem Állam és Jogtudományi Kara (DE ÁJK): 15 esztendős az újraalakult jogászképzés a cívisvárosban.

A DE Tudományegyetemi Karok közleménye szerint az ÁJK-nak a 2011/2012-es tanévben - minden szakot és képzési szintet figyelembe véve - csaknem 3000 hallgatója van, akik tanulmányaik során külföldön is tapasztalatokat szerezhetnek.

– Ahogyan 1996-ban képesek voltunk az újjászületésre, majd 2006-ban és 2009-ben a szakbővítésre, melynek eredményeképpen megduplázódott hallgatói létszámunk, bízván mondhatom, hogy a jövőben is lesz bennünk annyi vitalitás, erő és innováció, hogy szembenézzünk bármilyen nehézséggel - hangsúlyozta dr. Szabadfalvi József dékán a csütörtöki ünnepi tanácsülésen – melyen kari kitüntetésekkel jutalmazták a debreceni jogi képzés fejlődése szempontjából meghatározó személyiségeket.

Másnap, azaz pénteken a kar szaktanszéke az orvoscentrum igazságügyi orvostani intézetével közösen rendezett tudományos tanácskozást, melyen a szakértőknek – különösen az orvosoknak – a büntetőeljárásban betöltött szerepét vizsgálták.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!