Hajdú-Bihar

2011.10.17. 11:54

Üres telek Debrecenben: Szemetelnek, felszólítanak, takarítanak

Debrecen - Bejelentés esetén az illetékesek ellenőrzik az üresen álló telek állapotát.

Debrecen - Bejelentés esetén az illetékesek ellenőrzik az üresen álló telek állapotát.

Gazos, szemetes a Füredi út és az Egyetem sugárút sarkán lévő, évek óta üresen álló telek – fordult hozzánk panaszával egy, a közelben lakó olvasónk, az illetékesek intézkedését hiányolva.

Felszólítják

A tulajdonost 2011 augusztusában és 2010 márciusában szólította fel a Közterület-felügyelet, hogy a telek előtti területről (kerítésen kívülről) takarítsa el a szemetet. A tulajdonos ezt mindkétszer megtette – tudtuk meg Tőzsér Gyulától, a Debreceni Közterület Felügyelet hatósági osztályvezetőjétől.

Az önkormányzat igazgatási osztálya arról tájékoztatta lapunkat, hogy júniusban a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervétől (lánynevén: ÁNTSZ) érkezett hozzájuk megkeresés a telekkel kapcsolatban. A népegészségügyi intézmény arról kapott bejelentést, hogy a terület gyomos és patkányok vannak ott. Az ellenőrzéskor azonban nem találtak patkányt. Az önkormányzat munkatársai parlagfűmentesnek látták az üres telket, találtak viszont szemetet, ezért takarításra szólították fel a tulajdonost, aki a takarítást el is végezte. Ugyanakkor szabálysértési feljelentést tett a szemetelés miatt. A szemetelő kilétére nem derült fény, így a hivatal ebben az ügyben az eljárást megszüntette.

Mások szemete

A teleknek több tulajdonosa van, egyiküket sikerült elérnünk. Kérte, nevét ne íjuk le, elmondta azonban, hogy igyekeznek rendben tartani a területet. A telek körül van kerítve, a füvet rendszeresen lekaszálják, a gyomot vegyszeresen is irtják. Sajnos, azt, hogy az arra járók oda szemeteljenek vagy a telekre hulladékot tegyenek le, nem tudják megakadályozni, mások szemeteléséért pedig nem felelősek.

– Már büntettek meg minket azért, mert más odavitte a szemetét. Találtunk olyan, kommunális hulladékot tartalmazó zsákot is, melyet, valószínűleg egy közelben lakó ember egyszerűen kivett az otthoni kukájából és nálunk lerakta – idézte fel a tulajdonos, hozzátéve, hogy nemrég feljelentést tettek ismeretlen tettes ellen, szemetelés miatt. Elmondta még, hogy reményeik szerint hamarosan megindulhat az a beruházás, melyhez építési tervekkel rendelkeznek, s bízik benne, hogy az új épület környezetére az arra járók is jobban vigyáznak majd.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!