Hajdú-Bihar

2011.09.01. 19:32

Az ingyen tankönyv használt is lehet

Hajdúnánás - Hajdúnánáson nyilatkozatot kértek a szülőktől, fizetnek vagy elfogadják.

Hajdúnánás - Hajdúnánáson nyilatkozatot kértek a szülőktől, fizetnek vagy elfogadják.

Tanulónként 12 ezer forintot kapnak az iskolák a költségvetéstől, arra, hogy a rászorulóknak (jogosultaknak) ingyen tankönyveket adjanak. A csomagok azonban ritkán jönnek ki ebből a keretből, így a szülő a 12 ezer forint feletti részt vagy kifizeti, vagy elfogad használt könyveket is.

Az e témáról szóló szerdai cikkünkben írtuk a fentieket,nem tudva arról, hogy van harmadik megoldás is. Hajdúnánás iskoláiban tavasszal megkérték az ingyen tankönyvre jogosultakat, nyilatkozzanak: kifizetik-e az új könyvcsomag árát, vagy elfogadnak használt könyvet is. Az egyik szülő - bár három gyermeke lévén jogosult lenne térítésmentes könyvekre – úgy döntött, inkább kifizeti az újak árát. Meglepetésére azonban azt látta, hogy a használt csomagot választók között is voltak, akik új könyveket vihettek haza.

Érdeklődésünkre a polgármesteri hivatalban ezzel kapcsolatban elmondták, hogy az iskolában az ingyen könyvekre jogosultak számára a könyvtárukban gyűjtött, jó állapotú példányokból állítottak össze csomagot. Ha ez nem volt elég, akkor újakat vettek és tettek a személyre szólóan összekészített csomagokba. Erre láthatott példát a Naplóhoz forduló szülő.

A tanulónként kapott 12 ezer forintból az iskolai tankönyvkészleteket töltik fel,illetve pótolják – tájékoztattak.

HBN-SZ.K.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!