Hajdú-Bihar

2011.08.23. 23:57

A készenlétisek zártak Bagamérban

Bagamér - A romák szerint túlzottan brutálisan léptek fel a kommandósok.

Bagamér - A romák szerint túlzottan brutálisan léptek fel a kommandósok.

Születésnapi bulinak indult, de kis híján tömegverekedéssé fajult hétfőn este egy, a település romák lakta részén tartott összejövetel. Kedden délelőtt a helyszínen még mindig méltatlankodó lakók, illetve cigányvezetők rendőri bosszúról és túlkapásról beszéltek a Kinizsi utcán éjszakába nyúló történések miatt. Állításuk szerint a rendfenntartók beavatkozásukkor könnygázt használtak, amitől több gyermek is kórházba került.

Az Országos Mentőszolgálat megyei szervezetének ügyletese megerősítette, hogy a bagaméri helyszínről összesen két felnőttet és hét gyereket Debrecenbe szállítottak, a Kenézy-kórházba és a Klinikára.

A megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől, Kelemen Éva hadnagytól kapott szűkszavú közleményben a könnygáz miatt, illetve az esetleges erőszakos fellépés következtében elszállított sérültekről nem esik szó, ellenben a kihívott rendőrökre szúró-vágó eszközökkel támadó személyekről igen. Emiatt a rendőrség hét embert vett őrizetbe, ellenük a Debreceni Nyomozó Ügyészség büntető eljárást indít.

HBN-ÉP


Bagamér - A romák szerint értelmetlen volt a kommandós akció, ezért feljelentést tettek.

Születésnapi bulinak indult, kis híján tömegverekedésig fajultak a dolgok Bagaméron, ahol rendőri bosszúról és túlkapásról beszélnek a bagaméri romák, a településen történt atrocitás kapcsán. Szerintük ugyanis a rendőri fellépés túlzottan brutális és indokolatlan mértékű volt a Kinizsi utcán, hiszen a beavatkozás során használt könnygáztól több gyermek is kórházba került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!