Hajdú-Bihar

2011.07.04. 18:27

További fejlesztések az iskolában

Debrecen - 25 év után átfogó rekonstrukció a szakiskolában.

Debrecen - 25 év után átfogó rekonstrukció a szakiskolában.

Komplex felújítás kezdődött július 1-jén az Angyalföld téri Euro Szakiskola és Szakközépiskola, Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnáziumban. A 25 éves épület fennállása óta még sosem esett át teljes rekonstrukción, így az ingatlan műszaki állapota mára jelentős mértékben leromlott, illetve épületgépészeti rendszerei teljesen elavultak.

Az eredetileg általános iskolaként funkcionáló épületben, fennállása óta csak belső fejlesztéseket végeztek. Korábban számítógépparkot bővítettek, nyelvi laborótiumot szereltek fel, illetve akadálymentesítésen is átesett az intézmény.

Kevesebb lesz a kiadás

Ezúttal az épület költségtakarékos energiaellátására is odafigyelnek. Ezt – többek között – a nyílászárók kicserélésével, valamint a külső falak és a lapos tető hőszigetelésével kívánják megoldani, így akár az épület energiafelhasználása az eredeti 32 százalékára csökkenhet. Emellett a tanárok és diákok komfortérzetének javítását is szem előtt tartják. A 97 millió forint költségvetésű projekt 76 millió forint uniós támogatásból valósulhat meg, míg a fennmaradó összeget az Euro Szakiskola önerőből finanszírozza.

A vezetők úgy vélik, az augusztus 31-ére befejeződő fejlesztések nem csak egy szebb és korszerűbb épületet eredményeznek, hanem nőhet a tanítás színvonala, illetve a beiskolázás szempontjából is igen fontos beruházás lesz.

HBN-TOB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!