Hajdú-Bihar

2011.07.06. 19:19

Október végéig biztosan terelve a Homokkerti felüljárón

Debrecen - A Homokkerti felüljárón és előtte érdemes óvatosabban közlekedni.

Debrecen - A Homokkerti felüljárón és előtte érdemes óvatosabban közlekedni.

A változás nem új, hiszen már hetek óta tapasztalhatják az arra közlekedők, hogy a Homokkerti felüljárón a két felhajtónál egy sávra szűkítették a forgalmat. Amiért most mégis foglalkozunk vele, annak az az oka, hogy olvasóink közül többen jelezték, mostanában gyakran mérnek sebességet a rendőrök azon a környéken. Egy 50-es táblát is kihelyeztek a Tímár utca sarkánál, így a rutinból közlekedők könnyen belefutnak a traffipaxba. A változtatás okára a Magyar Közút Nzrt.-től kértünk választ.

Jobb a felhajtóknak

Eszerint az út kezelője az önkormányzat egyetértésével vezette be az ideiglenes forgalmi rendet a felüljáró városból kivezető oldalán. A Sumen utca felől érkező járműveket a belső sávba terelték, így a felhajtó ágakon érkezők a külső sávba úgy tudnak bekanyarodni, hogy ott nem kell forgalomra számítaniuk. A Petőfi tér felől a STOP táblát elsőbbségadás kötelező tábla váltotta fel. Ott nagy a járműmozgás, melynek jelentős része a teher- és a helyi, illetve távolsági buszforgalom, a kötelező megállás miatt olykor a felhajtó aljáig torlódott fel a sor, ez indokolta a változtatást, ami után az autóbuszok is jobban tudják tartani menetidejüket. A módosítás a sebbeségkorlátozást nem érintette, hiszen a hatvanas tempót a Tímár utcai kereszteződés után ezelőtt is 50-re kellett csökkenteni, még ha ezt külön tábla nem is jelezte.

Októberben értékelik

A közútkezelőtől kapott információ szerint a terelés ideiglenes, ebben a formában október végéig tart. Addig folyamatosan figyelik a forgalmat, és amennyiben pozitív tapasztalatokat szereznek, véglegesítik a mostani rendet.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!