Hajdú-Bihar

2011.07.27. 19:00

Művésznők ecsettel, egymás között Vámospércsen

Vámospércs - Sajátos színt képvisel a vámospércsi Művésznők Nemzetközi Tábora.

Vámospércs - Sajátos színt képvisel a vámospércsi Művésznők Nemzetközi Tábora.

A nyár – ahogy azt a művészetbarát közönség megszokhatta – egyben az alkotótáborok időszaka is. A megyénkben szervezett műhelyek között sajátos színt képvisel a vámospércsi Művésznők Nemzetközi Tábora, melyet az idén rendez meg immár 7. alkalommal az önkormányzat és a Pircsike közművelődési egyesület. Tizenhárom hivatásos alkotó tevékenykedik július 29. és augusztus 8. között a művelődési házban, mindannyian tagjai saját országukban a művészeti alapnak – tudtuk meg H. Csongrády Márta művészeti vezetőtől.

A résztvevőknek – akik felajánlják egy-egy alkotásukat a szervezőknek – a táborban lehetőség nyílik egy újabb technika kipróbálására, úgymint a tűzzománckészítés. Az alkotómunka mellett igyekeznek élményeket gyűjteni Debrecenben is, ahol a MODEM, a Kölcsey Központ és a Hal közben található galériák kiállításait tekintik meg. A csoportban öt művésznő tagja a Pasztellfestők Egyesületének, mely szintén összefűzi barátságukat, s részt vesznek majd az egyesület Lengyelországban, Radzyn Podlaskiban szeptemberre szervezett kiállításán – bocsátotta előre a művészeti vezető.

HBN

A meghívottak

Név szerint: Kósa Andrea festőművész, Rácz Eliza festőművész, Jankó Szép Noémi festőművész, Márton Katalin festőművész (Románia), Ludmilla Lakoma Krausova festőművész (Szlovákia), Ludmilla Gramberger festőművész (Ausztria), Mekker Márta festőművész, Sylvia Bäßler festőművész (Németország), Sáli Róza festőművész, Láng Eszter festőművész, Horváth Katalin fotóművész, Korompay Dóra festőművész, H. Csongrády Márta fotóművész (Magyarország).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!