Hajdú-Bihar

2011.07.05. 18:15

Mindent vitt a hajdúhadházi tolvajcsapat

Hajdúhadház - A fiúk közül kettőt már előzetes letartóztatásba helyeztek; Debrecenben zsebeseket kaptak el.

Hajdúhadház - A fiúk közül kettőt már előzetes letartóztatásba helyeztek; Debrecenben zsebeseket kaptak el.

Javítóintézeti nevelésből egy hónappal ezelőtt szabadult, de azóta is folyamatosan követ el lopásokat egy l6 éves hajdúhadházi fiú, akit múlt pénteken helyezett a bíróság előzetes letartóztatásba – tájékoztatott Vezendi Jánosné rendőrségi szóvivő. A tinédzser társaival együtt – akik közül egy szintén előzetesbe került – Hajdúhadházon vitt el értékeket, sorra „látogatva” családi házakat és azok melléképületeit. Mindent vittek, ami mozdítható volt: vashulladékot, hosszabbítót, festéket, fűnyírót, kézi szerszámokat, tűzifát, tyúkokat, csirkéket. A vasútállomás forgalmi irodájából elemelték a forgalmista táskáját, benne pénzzel. A megalapozott gyanú szerint egy gépkocsit is feltörtek, amelyből bevásárlótáskát tulajdonítottak el. A 16 és 23 éves hajdúhadházi fiú ügyében további gyanúsítások várhatóak.

Bűnös hármas Debrecenben

Az őrnagy azt is elmondta, hogy Debrecenben zsebeseket fogtak, a három bűnelkövető egy vilamoson bukott le. Egy férfi táskájába próbáltak belenyúlni, de a két nő és férfi társuk ténykedését észrevették és értesítették a rendőrséget. A nők (30 és 49 évesek) debreceniek, a 27 éves férfi román állampolgár. A trió nem ismeretlen a rendőrség előtt, zseblopás miatt jelenleg is zajlik ellenük eljárás.

Vezendi Jánosné emlékeztetett: a megyei rendőr-főkapitányság programot indított a lopások megelőzése, az áldozattá válás elkerülése érdekében. Ennek részeként májustól a debreceni autóbuszokon figyelemfelhívó szpotokat láthatnak az utasok. A kisfilmek célja, hogy közérthetően ráirányítsák a figyelmet a zsebesssa, felhívja figyelmüket arra, hogyan vigyázzanak értékeikre. Ezúton a rendőrségi tanácsok naponta több ezer emberhez juthatnak el.

HBN


Hajdúszoboszló - Ha legyengült állapotban is, de megtalálták azt a 68 éves szoboszlói asszonyt, aki múlt szerdán tűnt el – közölte a rendőrség.

Hajdúhadház - Néhány fiatalember az önkormányzat dolgozójának adja ki magát és járdaépítésre hivatkozva vashulladékot kér a lakosoktól. Emellett érdeklődnek arról, hogy mikor nem fognak otthon tartózkodni az ott lakók és ezt fel is jegyzik.

Javító intézeti nevelésből egy hónappal ezelőtt szabadult és azóta is folyamatosan vagyon elleni bűncselekményeket követett el egy l6 éves hajdúhadházi fiú, akit tegnap helyezett a bíróság előzetes letartóztatásba.

Zseblopás módszerével egy villamoson utazó férfi táskájából próbált meg értékeket eltulajdonítani három személy tegnap Debrecenben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!