Hajdú-Bihar

2011.07.07. 12:42

Flash Mob Debrecenben - Kiült a döbbenet a Nagyállomáson várakozók arcára

Debrecen – Ön hogy reagálna, ha a pályaudvaron a vonatra várakozók egyszer csak táncra perdülnének, akárcsak egy musicalben? Nemrég ugyanis ez történt Debrecenben, a Nagyállomás várótermében.

Debrecen – Ön hogy reagálna, ha a pályaudvaron a vonatra várakozók egyszer csak táncra perdülnének, akárcsak egy musicalben? Nemrég ugyanis ez történt Debrecenben, a Nagyállomás várótermében.

A várakozó tömegnek valószínűleg fogalma sem volt arról, hogy egy úgynevezett flash mob-ot látnak éppen, amely szabad fordításban villámcsődületet jelent.

A flash mob ugyanis egy hirtelen létre jött csoportosulás valamely nyilvános helyen, és a résztvevők valami szokatlant teszenk, olyasmit, amit ott és akkor nem várnánk, majd a csoportosulás ugyanolyan hirtelen fel is oszlik, mint ahogy létrejött.

A flash mob, azaz a villámcsődület viszonylag új társadalmi jelenség, az elsőt 2003-ban tartották New York Cityben. Célja a figyelemfelkeltés, a hétköznapi ember elgondolkodtatása.

Egy ilyen csődületnek lehettek tanúi néhány napja a Nagyállomáson várakozók, amikor húsz-harminc fiatal a tömegből kiválva táncra perdült a váróteremben a flash mob világnapján.

Nézze meg a flash mob-ot a Nagyállomáson!

Még ennél is hangulatosabb az a téli felvétel, amikor a debreceni karácsonyi forgatag közepén kezdett el táncolni egy apuka a kislányával, amelyhez perceken belül legalább százan csatlakoztak, köztük a Mikulás is. A járókelők tátott szájjal bámultak, még a villamosközlekedés is leállt.

Flash Mob a debreceni karácsonyi forgatagban!

A harmadik felvételen azt láthatjuk, hogy Magyarország több pontján is flash mob zajlott. Pécs, Sporton, Budapest, Szeged, Veszprém, Nyíregyháza, Székesfehérvár és Eger mellett természetesen Debrecen is beszállt a figyelemfelkeltésbe.

Nézze meg a videót!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!