Hajdú-Bihar

2011.07.12. 07:21

Érettségi sajtó és nyilvánosság tárgyból Debrecenben

Debrecen - Először érettségiztek sajtó és nyilvánosság tantárgyból a Csokonai gimnázium diákjai.

Debrecen - Először érettségiztek sajtó és nyilvánosság tantárgyból a Csokonai gimnázium diákjai.

A Tiszántúlon egyedülálló módon egy új tantárggyal bővült a Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium érettségi palettája. Az intézményből 4 osztályból, összesen hat diák vizsgázott sajtó és nyilvánosságból június 20. és 23. között. – A gyerekek átlagban hetvenhárom százalékos eredménnyel érettségiztek le. Az érettségi elnökök többsége úgy értékelte, hogy ez a tantárgy új és érdekes színfoltja volt az érettségi vizsgáztatásnak. Az „A” tétel egy eset értelmezés volt, melyhez elméleti tudás volt szükségük a gyerekeknek.

 

Az új érettségi tárgy fontos készségeket ad az élethez

 

Többek között, sajtóműfajokról, laptípusokról, kiadó vállalatok költségvetéséről, ugyanakkor a nyilvánossághoz kapcsolódóan a település önkormányzatának működéséről, illetve a közvélemény kutatásnak a lehetőségeiről kellett beszámolniuk. A másik tételük gyakorlati jellegű volt, így például hivatalos levelet vagy egy tudósítást kellett írniuk. Én úgy gondolom, hogy a sajtóra napjainkban egyre nagyobb szükség van, s ez a tantárgy nagy segítségükre lesz a mindennapi életük során – mondta Püskiné Portörő Ágnes szaktanár. Molnárné Szecskó Ágnes igazgatónő megkeresésünkre elmondta, a SANYI egy olyan érettségi tantárgy, mely a tanulókat együttműködésre és önálló munkára tanítja, mely készségek az életben elengedhetetlenek.

A tantárgy sikerességét bizonyítja, hogy a fakultációt huszonkét diák választotta, de az intézmény más középiskolából is várja az érdeklődőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!