Hajdú-Bihar

2011.06.22. 15:24

Nem bizonyított, hogy vesztegetés történt Nyírábránynál

<p>Debrecen, Nyírábrány - A vád szerint az állatkereskedő „megkente” a vámosokat Nyírábránynál.</p>

Bizonyítottság hiányában a Debreceni Ítélőtábla szerdán jogerősen felmentett két pénzügyőrt és egy civilt a hivatali vesztegetés vádja alól.

K. Tibor és B. Attila a nyírábrányi határállomáson teljesített szolgálatot, és a vádirat szerint 2005 februárjától áprilisig kenőpénz fejében szemet hunytak afölött, hogy a harmadrendű vádlott, az állatkereskedést üzemeltető K. Péter tubifexet és csigaféléket hozott be az országba a magyar-román határon. A vád alapján az állatkereskedő – több részletben – előbbi tápanyagból 72 kilogrammnyit, a csigákból pedig egy mázsát meghaladó mennyiséget csempészett be a vámosok tudtával. A vesztegetésre azért volt szükség – szerepel a vádban –, mert K. Péter nem rendelkezett a szükséges állatorvosi engedéllyel, illetve ilyesmit csak a nagylaki határátkelőn lehetett volna Magyarországra szállítania.

A táblabíróság a csütörtöki ítélettel helybenhagyta a megyei bíróság korábbi – értelemszerűen szintén felmentő – határozatát.

RaL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!