Hajdú-Bihar

2011.06.30. 12:26

Forráshiány miatt nem utasítják majd el

Debrecen - A termelőknek be kell tartaniuk az állategészségügyi előírásokat.

Debrecen - A termelőknek be kell tartaniuk az állategészségügyi előírásokat.

Forráshiány miatt egyetlen, az előírásokat és jogosultságokat teljesítő támogatást kérőnek sem fogja elutasítani igényét a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal. A tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti támogatásról van szó, melyre határidőig közel 700 gazdálkodó jelentkezett. Ugyanakkor fontos, hogy e termelők már május 1-től betartsák a kötelező és a vállalt állatjóléti és állategészségügyi előírásokat.

Szigorú feltételek

A gyakorlatban a kérelmezőnek több feltételnek is meg kell felelnie, melyet a pályázati kiírás részletezett. A beadott kérelmeknek adminisztratív, formai és tartalmi ellenőrzésen kell átesniük, melyek során többek közt vizsgálják a jogosultsági feltételeknek való megfelelést is. Ezek alapján egy pontrendszer segítségével rangsorolják az igényeket és az ügyfél csak ezt követően kaphatja meg az egyedi határozatot arról, hogy támogatási kérelmét jóváhagyták, részben jóváhagyták, vagy elutasították-e. Alaptámogatás akkor igényelhető, ha az állattartó az állatsűrűségre, a gondozói felügyeletre, a kockázatkezelésre, a fejési technológiára és a preventív beavatkozásokra meghatározott kötelezettségeket vállalja. Kiegészítő támogatás igényelhető, ha az állattartó a paraziták elleni védekezésre, a természetes körülmények biztosítására, illetve a takarmányozásra a rendeletben meghatározott kötelezettséget vállal.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!