Hajdú-Bihar

2010.11.12. 12:44

Eredményes böszörményi szereplés

<p>Hajdúböszörmény is részt vett azon a versenyen, melyen a „Magyarországi Biodiverzitás Fővárosát” keresték.</p>

Hajdúböszörmény a versenyen eredményesen szerepelt, a 30.000 – 100.000 fő közötti lakos számú települések között 3. helyezést érte el. Az ENSZ 2010-et a Biológiai Sokféleség Világévévé nyilvánította. Ennek, és egy nemzetközi projektnek a kapcsán kereste a Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. a biodiverzitás, azaz a biológiai sokféleség fővárosát. Az év eleji felhívásra: „Mutasd meg milyen a természeted!” 43 település küldte be jelentkezését, töltötte ki a verseny értékelésének alapját képező kérdőívet. A kérdőív számos kört érintett, azonban a kérdések többsége a települések természetes környezetével foglakozott (pl.: parkok, játszóterek, óvodák, iskolák udvarai, a település zöldterületei, vizes élőhelyek). A versenyen való részvétellel a jelentkező települési önkormányzatok megmutathatták, mi mindent tesznek elhivatott természetvédelmi felelősségvállalásukkal természetes zöldfelületeik védelméért.
Az ország legkülönbözőbb pontjairól beérkezett kérdőívek közül Magyarország Biodiverzitás Fővárosa a természeti értékekben gazdag és azokat régóta megőrző Tata városa lett.
- Kövér Renáta -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!