Hajdú-Bihar

2008.08.02. 21:14

Játszóteret kaptak a falunapra

<p>Hajdúböszörmény – Pród – Alig győzték kivárni a gyerekek, hogy birtokba vegyék a vadonatúj játszóteret, no de a protokoll úgy kívánta, hogy a köszöntő beszédet és a szalagátvágást illett megvárni július 26-án, a X. pródi falunapon, és a VIII. térségi fogathajtó versenyen.</p>

Kiss Attila polgármester, valamint Hortó János tanácsnok igazán nem váratták soká a kicsiket, előbbi arról számolt be, hogy a milliós nagyságrendű beruházást városi segítséggel, valamint a megszűnő részönkormányzat megtakarított pénzéből valósították meg. Közös munka volt, gyerek és felnőtt együtt lapátolt, hogy Borsi István fajáték – készítő vállalkozó keze alá dolgozzanak. Alig egy hónap alatt a korábbi 35 éves játszóhely lebontása után – földcserét követően – korszerű játékokat, hintát, csúszdát, libikókát, házikót, homokozót varázsoltak Nagypród központjába.

Több gyereket!

Böszörmény első embere jó játékot, valamint sok gyereket kívánt; egészen pontosan arra buzdította a jelenlévő családokat, hogy ha megtehetik, vállaljanak több gyereket, azok hangjától mindig legyen vidám a színvonalas játszótér. A falunap délelőttjén a fogathajtás vonzotta a látogatókat, illetve futball-bajnokságot rendeztek. Molnár Imre pék a kalácsfonást mutatta be az érdeklődőknek, a Civilek a Lakóhelyért Egyesület tagjai pedig kenyérlángost sütöttek, hogy kibírják az éhes gyomrok a pörköltebédig. Délután vicces versenyek vártak, majd tánccal és tűzijátékkal zárult a nap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!