Hajdú-Bihar

2008.08.14. 13:56

Hát élet ez?!

<p>Eddig is tudtuk, hogy itt kevesebb a fizetés, és több az öngyilkosság, kevesebb a lehetőség, és nagyobb a szükség – erre most kiderül, hogy az evilági tartózkodásunk eleve évekkel kurtábbra szabatik.<br />Petneházi Attila jegyzete</p>

A 35 éves budapesti férfiak átlagosan még 37,8 évi „földi pályafutásra” számíthatnak, az ugyanilyen korú fővárosi hölgyek pedig nagyjából további 43,9 év evilági léttel kalkulálhatnak.

A Központi Statisztikai Hivatal által nemrégiben publikált „Egészségesen várható élettartamok Magyarországon” című kutatásból az is kitűnik, hogy a pesti férfiak életének második feléből 7-8 évet, a hölgyekéből pedig 11-12 évet árnyékol be valamilyen betegség.
Ami viszont még ennél is meghökkentőbb, az az, hogy miközben a vizsgált korú fővárosi férfiak halálukig átlagosan harminc egészséges évre számíthatnak, a békésieknek vagy a hajdú-bihariaknak csupán huszonhárom ilyen adatik meg.

A hölgyeknél ugyanebben az összehasonlításban szintén a budapestieknek van okuk az optimizmusra, de a Veszprém, a Fejér vagy a Zala megyeiek sem panaszkodhatnak a még rájuk váró több mint harminc egészséges esztendővel. Nem így Borsodban, ahol ez a szám alig több, mint 24 esztendő.
Nos, ezek után csak egyetlen okot mondjanak, amiért érdemes a földi halandónak az ország keleti szegletében megöregedni.

Azt, ugye, eddig is tudtuk, hogy itt kevesebb a fizetés, és több az öngyilkosság, hogy kevesebb a lehetőség, és nagyobb a szükség, erre most kiderül, hogy az evilági tartózkodásunk eleve évekkel kurtábbra szabatik.

Persze, lehet, hogy mindegy is; még egyszer-kétszer odébb tolják a nyugdíjkorhatárt, és alig marad néhány szerencsés, aki élvezheti a jól megérdemelt pihenést…
– Petneházi Attila –

  • Félmillióan nyugdíj nélkül
  • Nyugdíj, fizetés, munka nélkül
  • A nyugdíj nem elég
  • Lyukas nyugdíjkasszák
  • Rokkantnyugdíjasi állás?
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!