Gazdaság

2017.07.26. 14:11

Csapatépítő ötletek a nyárra

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A nyár kiváló alkalom lehet a csapatépítésre. Ilyenkor több program kínálkozik és a legtöbb munkahelyen a tennivalók sem annyira sűrűek mint az év többi szakaszában. Cikkünkben összegyűjtöttünk tíz ötletet arra az esetre, ha még a nyárra szeretnénk beiktatni egy csapatépítőt.

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A nyár kiváló alkalom lehet a csapatépítésre. Ilyenkor több program kínálkozik és a legtöbb munkahelyen a tennivalók sem annyira sűrűek mint az év többi szakaszában. Cikkünkben összegyűjtöttünk tíz ötletet arra az esetre, ha még a nyárra szeretnénk beiktatni egy csapatépítőt.

Ezek a programok segítik a csapat, mint együttműködő egység formálódását, a csapaton belüli “mi-tudat” kialakulását, illetve megerősítését. Továbbá segítenek megismerni a résztvevőknek önmaguk és munkatársaik erősségét. A csapat tagjai minél több oldalról, a munkahelyi környezeten kívüli szituációkban is megismerik egymást. Emellett a csapat tagjai játékos feladatokon keresztül is megtapasztalják az együttműködési lehetőségeiket. És nem utolsó sorban a munkahelyi környezetben nem, vagy csak ritkán együttműködő kollégáknak is lehetőséget biztosít egymás jobb megismerésére. A résztvevők számára pedig kellemes élményt szerez a közös játék, és elősegíti a jobb munkakapcsolatokat.

Ötletek a csapatépítőre

Buborékfootball: Buborékfocit egy speciális, átlátszó anyagból készült óriás buborék segédletével játsszák, amit a játékosoknak saját magukon kell viselniük focizás közben. Ez a buborék térdtől egészen fejbúbig megvédi az embert mindennemű ütközéstől, így új értelmet adva a labdarúgásnak.

Bogrács-főzőverseny: A csapatépítő játék keretében a résztvevő csapatok egymással versengve oldják meg a főzéssel összefüggő, kooperációt és kommunikációt igénylő feladatokat. A legügyesebb csapat megnyerheti a “bográcskirályok” címet, melyhez oklevelet és ajándékot kap.

Szabadulószoba: A számítógépről ismert “room-escape” és “point-and-click” játékok továbbfejlesztett, valós térbe helyezett változata. A játékosoknak logikai vagy ügyességi feladatok segítségével kell kijutni egy meghatározott időn belül a szobából vagy szobarendszerből.

Íjászverseny: A játékosok, az íjászmester irányítása alatt csapatban versenyeznek.

Kalandpark: A kalandparkok olyan szórakoztató létesítmények, amelyekben a kínált attrakciók próbára teszik a látogatók fizikai kondícióját és merészségét.

Kenutúra: Vízitúra, evezés a Dunakanyarban, vagy akár a Tisza-tónál.

Bobozás: A visegrádi bobpálya hegyoldalban lefelé kanyargó 2 pályáján mintegy 700 méter hosszan lehet lesiklani. A kanyargós pályákon való bobozás kiváló szórakozási lehetőséget nyújt.

Éjszakai túra: A csapatoknak úgy kell eljutniuk a túra végállomásához az ellenőrzőpontokon keresztül, hogy a csapat tagjai közben végig együtt maradnak. A szokatlan szituáció és nehezített körülmények miatt ezen a túrán még nagyobb az egymásrautaltság, a csapattagoknak másfajta kommunikációt kell alkalmazniuk, mint nappal, és le kell győzniük önmaguk korlátait, a félelmet és fáradtságot. A célba éréshez erős csapatszellem szükséges, és nyitottság önmagunk jobb megismerésére.

Futóverseny: A testmozgást hirdető programok, a sportrendezvények nem csak egyéni kikapcsolódást jelenthetnek, hanem kiváló lehetőséget nyújthatnak mind a munkáltatónak, mind a munkavállalóknak és nem utolsó sorban a cég partnereinek is arra, hogy kikapcsolódjanak, szórakozzanak, és új élményekkel gazdagodhassanak.

Segway: Vagy más néven E-bike. Egy önegyensúlyozó, két kerekű, elektromos meghajtású eszköz, az ember helyváltoztatásának elősegítésére. A segway segítségével pedig körbetúrázhatjuk akár Budapestet, de akár a Balatont is.

Tehát összegezve a csapatépítők által egységes és erős csapat jön létre, a teamek megismerik egymást, a későbbiekben számítanak egymásra, és könnyebben szerveződnek. A jövőben hatékonyabban működnek együtt mind a napi munkában, mind a szervezetfejlesztésekben. Képesek lesznek közösen megoldani feladataikat, és a felmerülő konfliktusokat. Együttműködési készségük és motivációik fejlesztésével elérhetjük a hatékony együttműködést a közös célok megvalósítása érdekében.

Forrás: cvonline.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!