Gazdaság

2017.05.11. 10:35

Vezetői álláskeresési csomag: a vezetői portfólió

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A vezetők álláskeresése sok specialitást rejt magában, ennek egyik eleme, hogy az álláspályázati anyaguk sem lehet a hagyományos CV mentén megírt felsorolás.

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A vezetők álláskeresése sok specialitást rejt magában, ennek egyik eleme, hogy az álláspályázati anyaguk sem lehet a hagyományos CV mentén megírt felsorolás.

Nemcsak a napi munkájuk adja a tapasztalatukat, hanem a stratégiai döntések, amikbe bevonták, amiket meghozott, az iparági sajátosságok, amiket akár maga is alakított. A vezetői munka szükségszerűen sokoldalú tapasztalatot ad: minden vezető kicsit pénzügyes, és kicsit HR-es, kicsit értékesítő, még akkor is, ha nem ezek a szakterületei. Ennek tükrében az önéletrajz formai keretei néha túl szűkek egy vezető szakmai bemutatkozásához, ezért egyre inkább terjed a vezetői portfólió alkalmazása.

Egy vezető CV-je inkább álljon eredményekből, mint feladatleírásból. Írja le, hogy ennyi idő alatt ilyen eredményt, ilyen termék piacravezetését, a cég átszervezését stb. érte el. Itt nem számít a napi operatív munka leírása, nem tesz semmit hozzá a vezetői képességekhez olyasmi, hogy „kifizetendő számlák jóváhagyása” pl., de a cash-flow management már érdekes lehet. Az egyes pozíciókban hány főt vezetett, milyen célokkal vették fel, mit valósított meg?

Motivációs levél = vezetői összefoglaló

Egy vezetői motivációs levél nem (kizárólag) HR-esnek íródik, valószínűleg a teljes top menedzsment fogja olvasni. A megpályázott pozíció szempontjából fontos a karrier-momentumok részletesebb kifejtése, kiemelve a legjelentősebb eredményeket. Ha új termék, szolgáltatás bevezetése a feladat, akkor ne átszervezési sikerekről áradozzon. Ha nemzetközi piacralépés a feladat, akkor ne csak hazai sikerekkel érveljen. Fontos láttatni a vezetői attitűdöt: hogyan irányít, mit tart fontosnak az alkalmazottakkal való együttműködésben? Milyen módszerrel motivál, nyitott-e a beosztottak ötleteire? Vagy éppen a másik típus, aki végrehajtást vár el, nem együttműködést. Mit, mikor, kivel, hogyan, miért, hol tett a karrierútjában?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!