Gazdaság

2017.01.10. 14:15

Hazajönnek-e a londoni magyarok?

<p style="text-align: justify;"><strong>Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Még 2015-ben indította el a kormány a külföldön, azon belül is Londonban dolgozó magyarok hazacsábítását célzó programját.</strong></p>

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Még 2015-ben indította el a kormány a külföldön, azon belül is Londonban dolgozó magyarok hazacsábítását célzó programját.

Ennek keretében főként a diplomás, képzett angliai magyarok újbóli magyarországi letelepedését segítették volna lakhatási támogatással és munkahely biztosításával.

Azért fókuszáltak főként Londonra, mert ott elég sok (körülbelül 100 -150 000) a fiatal, diplomás és tartósan dolgozó magyar. A program azonban valószínűleg nem az elképzelt sikert hozta, összesen 105 magyart sikerült Angliából hazacsábítani. 2016. júniusában pedig már azt a hírt lehetett olvasni, hogy nem folytatják tovább, a program lezárult.

Folytasd az olvasást ide kattintva!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!