Gazdaság

2017.01.09. 14:28

Elsírtad magad a munkahelyeden?

<p style="text-align: justify;"><strong>Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az egyik leginkább tabunak számító téma munkahelyen a sírás. Mégis érdemes róla beszélnünk, mert még ha úgy gondolod, hogy te aztán sosem tudnál… kerülhetsz olyan szituációba, amikor egyszerűen nem tudod türtőztetni magad.</strong></p>

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az egyik leginkább tabunak számító téma munkahelyen a sírás. Mégis érdemes róla beszélnünk, mert még ha úgy gondolod, hogy te aztán sosem tudnál… kerülhetsz olyan szituációba, amikor egyszerűen nem tudod türtőztetni magad.

Síró kollégát látva a legtöbb embernek az jut eszébe, hogy alkalmatlan az illető az adott pozícióra, nem nőtt fel, nem tudja kezelni az adott helyzetet, stb. Pedig sokszor pont ez jelzi azt, hogy helyén vannak az érzelmei, érdekli a munkája és felháborítja az igazságtalanság. Mégis napjainkban sok helyen nem túl toleránsak a könnyező kollégával, ezért érdemes felkészülnünk az ilyen helyzetekre:

Vonuljunk félre a mosdóba

A mosdó kedvező hely ilyenkor, el tudunk különülni a kíváncsi szemek elől, ki tudjuk engedni a bennünk lévő feszültséget anélkül, hogy azt mindenki végignézné. Segíthet ilyenkor, ha a csuklónkra hideg vizet engedünk. Mielőtt visszaülnénk a helyünkre mossunk arcot és nézzük meg magunkat a tükörben.

Sétáljunk egyet!

A friss levegő és a napsütés segíthet megnyugodni és ezzel szintén kicsit el tudunk különülni a kollégáktól, ráadásul sétálva könnyebb átgondolni mi is történt és hogyan tudjuk megoldani a helyzetet.

Hívjunk el valakit egy kávéra/teára

Kérjük meg a hozzánk közel álló, megbízható kollégánkat hogy igyon meg velünk egy teát a konyhában. Ilyenkor segíthet, ha meg tudjuk osztani valakivel mi frusztrál bennünket és lehet hogy a megnyugtató társasága mellett jó tanáccsal lát el minket.

Kattints ide a folytatáshoz!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!