Gazdaság

2016.05.25. 10:25

Hogyan készüljünk fel videóinterjúra?

<p style="text-align: justify;"><strong>Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Hazánkban ugyan még nem annyira elterjedt, azonban ennek ellenére érdemes felkészülnünk minden eshetőségre. Főként azért is, mert úgy tűnik, hogy a jövőben egyre több HR-es folyamodik majd videón keresztül való <a href="http://www.cvonline.hu/blog/category/interju" target="_blank">interjú</a>ztatáshoz.</strong></p>

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Hazánkban ugyan még nem annyira elterjedt, azonban ennek ellenére érdemes felkészülnünk minden eshetőségre. Főként azért is, mert úgy tűnik, hogy a jövőben egyre több HR-es folyamodik majd videón keresztül való interjúztatáshoz.

Az álláskeresők sokszor tartanak tőle, pedig ahogy a toborzóknak úgy a jelölteknek is sok előnnyel jár: nem kell beutazni a vállalathoz, és nem kell kifizetniük a busz- és metrójegyek árát, így összességében időt és pénzt takarít meg a videóinterjú.

Nem kell hozzá más, mint egy számítógép, webcamera és internetelérés. Azonban nem csak műszakilag, hanem szakmailag is fel kell készülnünk az interjúra.

Próba

Mielőtt még elkezdődne az interjú, érdemes előtte kipróbálni, hogy minden rendben működik. Ehhez egyik barátunk segítségét is kérhetjük. Még hasznosabb, ha a barátunk próbainterjúztat minket videón keresztül, így amikor elérkezik az idő, kevésbé fogjuk feszültnek érezni magunkat, mert ismerős lesz már a szituáció. További segítség, ha rögzítjük a barátunkkal való próbainterjút, így vissza tudjuk nézni, hogy hogy viselkedtünk, milyen volt a testtartásunk, gesztikulációnk, megfelelő válaszokat adtunk.

Optimális hely

Érdemes olyan helyet választani a lakásban ami csendes, ahol nem zavarhatnak bennünket. Fontos még arra is figyelni, hogy elég világos legyen a hely, és hogy a háttérben ne legyen semmi zavaró. Az a legjobb, ha a háttérben csak a fal látszódik.

A kamerát úgy állítsuk be, hogy deréktól látszódjon az arcunk.

Öltözék

Épp úgy kell felöltözni a videóinterjúhoz is, mint amit egy személyes interjúra vennénk fel. Az öltözék mellett a hajunk is legyen rendezett, nőknél nem árt a minimális smink. Emellett a körmünk is legyen ápolt és természetesen mossunk fogat az interjú előtt.

Készüljünk kérdésekkel

Mindenképp készüljünk fel a cégből, a meghirdetett pozícióból. Továbbá nem árt, ha készülünk kérdésekkel. Akár magunk elé is tehetjük, hogy mindenképp eszünkbe jusson az interjú során, azonban fontos, hogy a kamerán ne látszódjon!

Sok sikert kívánunk az interjúhoz!  Volt már részed videóinterjúban? Oszd meg velünk tapasztalataidat hozzászólásként!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!