Gazdaság

2016.02.08. 10:14

7 dolog, amit soha ne csinálj állásinterjún

Összefoglaltuk, melyek azok a viselkedések amelyekkel eláshatjuk magunkat az állásinterjún.

Összefoglaltuk, melyek azok a viselkedések amelyekkel eláshatjuk magunkat az állásinterjún.1. Ne gondold, hogy az interjú véget ért, amíg kisétálsz az ajtón: Az interjú addig tart, amíg ki nem mész az ajtón. Akkor is figyelj a szavaidra és a nonverbális kommunikációdra, amikor már nem záporoznak feléd a kérdések. Tégy jó benyomást minden alkalmazottra, a HR igazgatótól a takarítónőig.

2. Ne panaszkodj az előző munkahelyedre: Lehet, hogy a volt főnöködet le kéne csukni szadizmusért, amiért minden nap pokollá tette az életedet, de azt az interjúztatónak nem kell a tudtára adnod. A panaszkodást negatív légkört teremt, és egyáltalán nem hatsz profinak.

3. Ne légy felkészületlen: Óriási lehetőség, ha behívnak egy interjúra. Ne szúrd el azzal, hogy nem készülsz fel rá megfelelően. Minden információt szerez meg a cégről – weboldal, gazdasági szaklapok, közösségi média – ami csak elérhető!

4. Ne hozd fel a fizetés témát, amíg nem kérdeznek róla: Tudom, tudom, az egész világot a pénz mozgatja, de egy cég számára csak az számít, hogy te mit tudsz adni nekik, és nem fordítva. Ha elég értéket képviselsz, és kellesz nekik, akkor kezdhetsz el tárgyalni a juttatásokról.

5. Ne veszítsd el a fejed, ha nem tudod a választ: Egy magyar/angol állásinterjún azt is tesztelik, hogy mennyire tudod tolerálni a váratlan és stresszes helyzeteket. Nem fontos, hogy minden kérdésre azonnal tudd a helyes választ, de fontos, hogy ne veszítsd el a hidegvéred.

6. Ne hazudj: Előbb-utóbb úgyis minden kiderül. Ha az interjú első körében rájönnek, hogy hazudtál, akkor már ott elveszíted az esélyed az adott állásra.

document.write( x3Cscript type="text/javascript" src=" + ( https: == document.location.protocol ? https:// : http:// ) + feed.mikle.com/js/rssmikle.js">x3C/script> );

// ]]>

(function() {var params = {rssmikle_url: "http://www.cvonline.hu/feed/search-job?utm_source=blog&utm_medium=widget&utm_campaign=cvo",rssmikle_frame_width: "460",rssmikle_frame_height: "200",frame_height_by_article: "0",rssmikle_target: "_blank",rssmikle_font: "Arial, Helvetica, sans-serif",rssmikle_font_size: "12",rssmikle_border: "off",responsive: "on",rssmikle_css_url: "",text_align: "left",text_align2: "left",corner: "off",scrollbar: "on",autoscroll: "on",scrolldirection: "up",scrollstep: "3",mcspeed: "20",sort: "Off",rssmikle_title: "on",rssmikle_title_sentence: "Találd meg álmaid állását egy kattintással!",rssmikle_title_link: "http://www.cvonline.hu",rssmikle_title_bgcolor: "#0063A7",rssmikle_title_color: "#FFFFFF",rssmikle_title_bgimage: "",rssmikle_item_bgcolor: "#FFFFFF",rssmikle_item_bgimage: "",rssmikle_item_title_length: "55",rssmikle_item_title_color: "#0063A7",rssmikle_item_border_bottom: "on",rssmikle_item_description: "on",item_link: "off",rssmikle_item_description_length: "150",rssmikle_item_description_color: "#666666",rssmikle_item_date: "off",rssmikle_timezone: "Etc/GMT",datetime_format: "%b %e, %Y %l:%M %p",item_description_style: "text+tn",item_thumbnail: "full",item_thumbnail_selection: "auto",article_num: "15",rssmikle_item_podcast: "off",keyword_inc: "",keyword_exc: ""};feedwind_show_widget_iframe(params);})();

// ]]>

7. Ne beszélj a személyes problémáidról: Azért kellene ez az új állás, mert fizetned kell a svájci frank alapú hiteled? Bővült a család és nagyobb lakás kellene? Esetleg egy közeli hozzátartozó kórházba került és mindenért fizetned kell? Ez rajtad kívül senkit nem érdekel! Az interjúztatót meg főleg nem. A képességeid, szaktudásod és tapasztalatod alapján kaphatsz meg egy állást. A problémáidat beszéld ki a barátaiddal.

Kálmán Tamás

Állásinterjú Tréner

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!