Gazdaság

2016.01.04. 11:18

Milyen hosszú legyen a motivációs leveled?

<strong>Először is szeretnék minden olvasómnak sikerekben és eredményekben gazdag boldog új esztendőt kívánni. Sokan vannak, akik valamilyen fogadalmat tesznek ilyenkor. Egészségesebben élnek, többet sportolnak, vagy éppen egy jobb állást szereznek... A 2016-os év első bejegyzésének témája egy örökzöld téma, a motivációs levél lesz.</strong>

Először is szeretnék minden olvasómnak sikerekben és eredményekben gazdag boldog új esztendőt kívánni. Sokan vannak, akik valamilyen fogadalmat tesznek ilyenkor. Egészségesebben élnek, többet sportolnak, vagy éppen egy jobb állást szereznek... A 2016-os év első bejegyzésének témája egy örökzöld téma, a motivációs levél lesz.

A motivációs levél ideális hosszáról megoszlanak az elképzelések. Nekem az a véleményem, hogy a kevesebb több. Elmondom miért:

A kaliforniai Saddleback College kiadott egy tanulmányt, amely arra a kérdésre igyekezett választ találni, hogy az amerikai munkaadók oldaláról nézve melyek az ezzel kapcsolatos elvárások. Legyen a levél minél rövid, vagy legyen minél hosszabb és részletesebb?

A válaszokból az derült ki, hogy a munkaadók 70%-a a rövidebb, maximum 1 oldalas motivációs levelet részesítik előnyben, vagy a leveled legyen minél rövidebb és könnyen áttekinthető.

Természetesen az is fontos, hogy hogyan gazdálkodsz a rendelkezésre álló 1 oldallal!

A legfontosabb, amit nem győzök elégszer hangsúlyozni a tréningeken, hogy állítsd párhuzamba a tanulmányaidat, a képességeidet és a szakmai tapasztalataidat a kiírásban szereplő elvárásokkal.

- A bevezetésben leírod, hogy melyik pozícióra jelentkezel, és hogy hol láttad a hirdetést. A következő mondatokat használhatod:

document.write( x3Cscript type="text/javascript" src=" + ( https: == document.location.protocol ? https:// : http:// ) + feed.mikle.com/js/rssmikle.js">x3C/script> );

// ]]>

(function() {var params = {rssmikle_url: "http://www.cvonline.hu/feed/search-job?utm_source=blog&utm_medium=widget&utm_campaign=cvo",rssmikle_frame_width: "460",rssmikle_frame_height: "200",frame_height_by_article: "0",rssmikle_target: "_blank",rssmikle_font: "Arial, Helvetica, sans-serif",rssmikle_font_size: "12",rssmikle_border: "off",responsive: "on",rssmikle_css_url: "",text_align: "left",text_align2: "left",corner: "off",scrollbar: "on",autoscroll: "on",scrolldirection: "up",scrollstep: "3",mcspeed: "20",sort: "Off",rssmikle_title: "on",rssmikle_title_sentence: "Találd meg álmaid állását egy kattintással!",rssmikle_title_link: "http://www.cvonline.hu",rssmikle_title_bgcolor: "#0063A7",rssmikle_title_color: "#FFFFFF",rssmikle_title_bgimage: "",rssmikle_item_bgcolor: "#FFFFFF",rssmikle_item_bgimage: "",rssmikle_item_title_length: "55",rssmikle_item_title_color: "#0063A7",rssmikle_item_border_bottom: "on",rssmikle_item_description: "on",item_link: "off",rssmikle_item_description_length: "150",rssmikle_item_description_color: "#666666",rssmikle_item_date: "off",rssmikle_timezone: "Etc/GMT",datetime_format: "%b %e, %Y %l:%M %p",item_description_style: "text+tn",item_thumbnail: "full",item_thumbnail_selection: "auto",article_num: "15",rssmikle_item_podcast: "off",keyword_inc: "",keyword_exc: ""};feedwind_show_widget_iframe(params);})();

// ]]>

“Nagy Gábor vagyok, és az XYZ Adótanácsadó és Pénzügyi Szolgáltató Kft. honlapján meghirdetett pénzügyi elemző állásra jelentkezem.”

- Aztán 3-4 bekezdésben leírod, hogy miért vagy alkalmas jelölt, miért érdemes behívni téged az állásinterjúra:

„Mindig pénzügyi területen képzeletem el a jövőmet, és a főiskolán megszerzett pénzügyi és matematikai szaktudás megerősített a döntésemben.”

- A motivációs levelet mindig azzal zárd, hogy szeretnél lehetőséget kapni egy személyes bemutatkozásra, vagyis egy állásinterjúra.

„Köszönöm, hogy mérlegeli a jelentkezésem, és örömmel vennék részt cégénél egy állásinterjún az ön által megadott időpontban.”

Kálmán Tamás

Állásinterjú Tréner

Cvonline.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!